Teknoloji

Microsoft Word için daha fazla koyu mod desteği yolda

microsoft word koyu mod

Microsoft, Word’de koyu modu geliştirerek onu daha da koyu hâle getiriyor. Yazılım üreticisi Word için bir güncellemeyi test etmeyi başladı. Bu güncelleme dahilinde dokümanın tamamı koyu renkli bir tuval üzerinde gösteriliyor.

Şu anda Word’ün koyu modu şerit ve araç çubuklarını modifiye ediyor. Ancak çalışma alanı, diğer bir deyişle tuval beyaz kalmayı sürdürüyor. Word’e gelecek bir güncellemeyle birlikte çalışma alanı da koyu moda uyum gösterecek.

Microsoft’un Word ekibinde bir program yöneticisi olan Ali Forelli, “Bu, Office Insider üyelerinin çoğu tarafında uzun zamandır istenen bir özellikti ve bunu gerçekleştirmekten heyecan duyuyoruz.” dedi. “Koyu modda, önceden beyaz olan sayfa renginin artık koyu gri/siyah olduğunu fark edeceksiniz.” Tuval değişirken, bir belgedeki renkler de ayarlanacaktır. Kırmızılar, maviler, sarılar ve diğer parlak renkler “renk paletinin genel etkisini kapatmak için hafifçe kaydırılır” ve koyu arka planla eşleşir.

microsoft word koyu mod

Koyu ve açık tuval arasında geçiş yapmak için Word şeridinde Modları Değiştir düğmesi ve Word’deki koyu tuvali kalıcı olarak devre dışı bırakma seçenekleri olacaktır. Bu yeni Word karanlık modu güncelleştirmesi, koyu ve açık tuval arasında geçiş yapma seçeneklerine sahip olan OneNote’ta şu anda mevcut olana benziyor.

microsoft word koyu mod

Bu daha koyu mod özelliği şu anda Office 365’in beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Önümüzdeki aylarda ise tüm Word kullanıcılarına sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER