Manşetler

Microsoft Word Flow iOS uygulaması App Store’da yerini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, popüler Windows Phone klavyesini iPhone’a getireceğini bir süre önce açıklamıştı. Beklenen sonunda gerçekleşiyor. Microsoft Word Flow iOS klavye uygulaması, iTunes App Store ABD mağazasındaki yerini aldı. Uygulamaya Türkiye mağazası üzerinden erişmek ise henüz mümkün değil.

Kullanıcıların harflere dokunarak veya kaydırma hareketleri yaparak kelimeleri yazmasını mümkün kılan Word Flow klavye, kullanıcıların yazım alışkanlıklarından da destek alarak yazılacak bir sonraki kelime için tahminde bulunabiliyor. Word Flow’un Windows Phone versiyonunda yer alan bu özellikler, iOS’te de varlığını koruyor.

Word Flow iOS uygulaması, Windows Phone versiyonunda bulunmayan bazı özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde klavyenin arka planını kendi seçtikleri bir resimle kişiselleştirebiliyor. Tek elle kullanım modu ise klavyeyi yay formatına sokuyor ve özellikle iPhone 6s Plus gibi cihazlarda yazımı kolaylaştırıyor.

microsoft word flow iosWord Flow, Microsoft’un iOS için hazırladığı ilk klavye değil. Şirket, kısa bir süre önce Hub Keyboard adında özel bir klavye hazırlamış ve kullanıcılara klavye üzerinden dosyalara ve kişilere erişim fırsatı sunmuştu. iOS ve Android’de kullanılmaları amacıyla çeşitli klavyeleri test eden Microsoft, geçtiğimiz şubat ayında popüler klavye geliştiricisi Swiftkey’i de satın almıştı. Şirketin bütün bu çalışmalarının sonucunda yeni iOS ve Android klavyelerinin ortaya çıkması muhtemel gözüküyor. Microsoft Word Flow iOS versiyonunun ne zaman iTunes App Store Türkiye mağazasına giriş yapacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER