Teknoloji

Microsoft Word Flow iOS klavyesine yerleşik arama özelliği ekledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft word flowMicrosoft, iPhone için hazırladığı Word Flow klavyesi için önemli bir güncelleme yayınladı. Klavyeye eklenen arama arayüzü sayesinde GIF animasyonlarına, emojilere, resimlere, kişilere ve Bing’deki arama sonuçlara hızlı biçimde erişebiliyor. Microsoft’un GIF arama özelliği, animasyonlu resimleri panoya kopyalıyor ve bunların sonra ilgili resimlerden birine yapıştırılmasını sağlıyor. Word Flow, bu özellik çerçevesinde kullanıcıların yazdıkları kelimelere uygun GIF’ler de önerecek. Örneğin, “İyi geceler” yazıldığında buna uygun bir GIF animasyonu kullanıcıların karşısına çıkacak.

Yerleşik arama özelliği, emoji bulmak ve Bing arama sonuçlarını doğrudan mesaja aktarma konusunda da etkili olacak gibi gözüküyor. Google da iOS için hazırladığı Gboard isimli klavyesinde benzer bir işlevi sunuyor. Microsoft Word Flow, tek elle kullanım moduyla halen kendisine özgü konumunu korumayı başarıyor. Yeni temalar, iOS metin desteği ve 3D Touch ile imleç kontrolü de yeni eklenen özellikler arasında bulunuyor.

Microsoft Word Flow Türkçe desteğine sahip değil

Google’da birkaç ay önce yerleşik arama özelliği sunan iPhone klavyesi Gboard’u duyurmuştu. Microsoft da arayı fazla açmadan Google’ınkine benzer bir imkanı sağlamış oldu. Görünen o ki, yazılım devleri iPhone kullanıcılarına en iyi klavye seçeneklerini ulaştırma konusunda oldukça iddialı hedeflere sahip. Bu yılın ilk günlerine kadar iPhone kullanıcılarının önündeki üçüncü taraf klavye seçenekleri sınırlı olsa da, Google ve Microsoft’un sahneye çıkışı bu sınırların genişlemesini sağladı. Ne yazık ki, Microsoft Word Flow ve Google Gboard klavyeler henüz iTunes App Store Türkiye mağazasına giriş yapmış değil.

İLGİLİ HABERLER