Teknoloji

Microsoft Word Android uygulamasının önemli başarısı

microsoft word android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft yakın zamanda önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Android Police‘in haberine göre, Microsoft Word’ün Android versiyonu 1 milyar indirme rakamını aştı.

Şirketin diğer Office uygulamaları da gayet iyi gidiyor. Hesap tablosu uygulaması Excel, sunum uygulaması PowerPoint, not uygulaması OneNote ve bulut depolama uygulaması OneDrive‘ın her biri de 500 milyon indirme sayısını geçti. Outlook Android e-posta uygulaması ise 100 milyondan daha fazla kez indirildi.

Android Police, söz konusu rakamların sadece Google’ın Play Store’undan indirilen rakamlar olmadığını söylüyor. Microsoft’un bazı üreticilerle, çeşitli cihazlarda uygulamalarının ön yüklü olarak sunulması için yaptığı anlaşmaları hatırlatıyor.

Aslında bu durumu önemli bir olay olarak nitelendirmek de biraz ironik sayılır. Geçtiğimiz ay Bill Gates verdiği bir röportajda, “en büyük hatasının” mobil işletim sistemi dünyasını pas geçmek olduğunu söylemişti. iOS’e karşı sadece bir rakip için yer olduğunu ve onun da Microsoft’un doğal hakkı olması gerektiğini dile getirmişti. Ne var ki, Microsoft’un mobil taraftaki çabaları hiçbir zaman rakipleri kadar başarılı olmadı. Ancak Microsoft Office’in mobil versiyonları, tıpkı masaüstü versiyonları gibi pazarda önemli yaygınlığa ulaştı.

İLGİLİ HABERLER