Teknoloji

Microsoft Windows’un canlı kutucuklarını daha interaktif hâle getirmek için çalışıyor

Microsoft simgesi hâline gelen unsurlardan bir tanesi olan Canlı Kutucukları daha interaktif ve yetenekli hâle getirmek için çalışıyor. Şu anda Windows 8 ve Windows Phone 8 uygulamalarının canlı kutucukları çeşitli verilerin gösterimini gerçekleştirebiliyor. E-posta kutusu içinde kaç tane okunmamış iletinin beklediğini veya birisinin Facebook duvarınıza yazı yazdığını uygulamayı açmadan görme şansına sahipsiniz. Ancak anlaşılan o ki, Microsoft gelecek için daha geniş kapsamlı işleve sahip canlı kutucuklar planlıyor.

windows-8-1-guncelleme-baslangic-ekrani-080414

Microsoft Research tarafından yayınlanan bir videoda interaktif kutucuk görünümü olarak adlandırılan konsept gösteriliyor. Bu konsept belirli bildirimlere karşılık verilmesini daha kolay hâle getiriyor. Örneğin, bir Outlook kutucuğuna dokunup açmak yerine, kutucuk üzerinde e-posta iletileri içinde gezinerek okumak istediğiniz iletiyi bulabilir ve doğrudan Outlook içinde bu iletiyi açabilirsiniz. Videoda Masaüstü Canlı Kutucuğunun da yeniden düzenlendiği, kullanıcının geleneksel Windows modunda çalıştırdığı her bir uygulamayı topladığı görülüyor. Yine burada da, herhangi bir programı seçerek onu hızlı şekilde açmak mümkün oluyor.

Gelecekte bir gün, hava durumu ve hesap makinesi gibi uygulamaların canlı kutucukları çok daha kullanışlı hâle gelecek ve onları tam ekranda daha seyrek şekilde açacaksınız. Windows başlangıç ekranında yer alan güncellenmiş hava duurmu kutucuğu kullanıcıların haftanın her bir gününe ait hava durumunu kutucuk üzerinden görmesini sağlıyor. Xbox Müzik kutucuğu ise çalan şarkıyı kontrol etmek üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor.

Görünen o ki, Microsoft Canlı Kutucukları daha akıllı ve yetenekli hâle getirmek istiyor, bunların widget karakterlerini daha da artırmayı planlıyor. İnteraktif canlı kutucuklar şu an için deney aşamasında, Windows’un genel kullanıcı sürümüne ne zaman girer, şu an için bilinmiyor.

İlgili >>ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER