Teknoloji

Microsoft Windows XP teslimlerini 30 Mayıs 2009’a kadar uzattı

Microsoft Windows XP teslimlerini 30 Mayıs 2009’a kadar uzattıMicrosoft, Windows XP’yi gömmeye kıyamıyor. Şirket bu saygıdeğer işletim sistemi için en son OEM ve satıcı dağıtım tarihini 30 Mayıs 2009’a erteledi. Ürün sağlayıcılarının halen siparişlerini resmi olarak açıklanmış son gün olan 31 Ocak 2009’a kadar vermeleri gerekiyor, ancak Mayıs sonuna kadar siparişlerini almak ya da siparişlerinin parasını ödemek için bekleyebilirler diye düşünüyoruz.

Microsoft’un böyle bir adım atmasındaki en önemli sebep olarak satıcıların elinde kalan XP kopyalarının eritilmesinin amaçlanması gösteriliyor. Ancak şirket sadece Vista satmaya başladıktan sonra üreticiler XP lisansları için talebe dayalı ücret kesmeye başlarsa bu da Microsoft için iyi olmazdı. Ayrıca şirket son olarak OEM’ler için Vista “downgrade” zaman sınırını 31 Temmuz 2009’a kadar uzattı. Netbook’lar da ise Windows XP yüklü sistemleri en az Haziran 2010’a kadar göreceğiz. Yani Windows 7 satışa çıkana kadar Windows XP’ye bir şekilde erişim şansımız olacak.

Haberleri Kaçırma!

  • Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve Top Stories'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Apple iPad Air M4 13\" 128GB Wi-Fi Mavi MH5P4TU/A (Peşin fiyatına 6 taksit)
MOVA P50 Ultra Robot Süpürgede peşin fiyatına 9 taksit fırsatı
CMF by Nothing Phone 1 128 GB 8 GB (Nothing Türkiye Garantili) Siyah
Samsung Galaxy Tab S10 FE 8GB 128GB SM-X520 (Samsung Türkiye Garantili) (Peşin fiyatına 6 taksit)

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.