Teknoloji

Microsoft Windows Wallet ile yeniden mobil ödeme pazarına girecek

microsoft copilot ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-logo-mwc-2015

Microsoft kredi kartları, kuponlar, üyelik ve sadakat programı bilgilerini depolamaya imkan sağlayan mobil ödeme uygulaması Windows Wallet’ı yeniden çıkarmaya çalışıyor. Bu sayede Windows cihazlarıyla mağazalarda ve online mağazalarda ödeme yapma deneyimi iyileştirilecek.

Microsoft’un işletim sistemleri grubundan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Joe Belfiore, Windows’un bir cüzdan konsepti olacağını, bunun daha önce telefonlarda görünene benzeyeceğini, ancak onun daha gelişmiş versiyonu olacağını kaydetti. Çeşitli ödeme senaryoları üzerinde çalıştıklarını da ekledi.

Belfiore bu yeni cüzdan servisinin ne zaman çıkacağını açıklamadı, NFC veya diğer ödeme teknolojilerinden yararlanıp yararlanmayacağını söylemedi. Bununla birlikte şirketin Windows 10 işletim sistemiyle birlikte sunduğu yeni yüz tanıma teknolojisi Windows Hello’dan bahsetti, bunun gelecekte ödeme deneyimini daha da iyileştirme yolunda kullanılabilecek iyi bir teknoloji olduğunu işaret etti. Bununla birlikte güncellenen Windows Phone ödeme uygulaması Windows Phone 8.1’de bulunan Windows Wallet uygulamasıyla aynı teknolojiyi, yani NFC’yi de kullanacak gibi görünüyor.

Ne var ki, Windows Wallet uygulaması hiçbir bir zaman tam donanımlı bir ödeme uygulaması olmadı, zaten buralarda da kullanıldığını görmedik. Kendi markasını taşıyan, kullanışlı ve tam donanımlı mobil ödeme uygulaması çıkarmaya çalışan Apple, Samsung ve diğer teknoloji şirketleri gibi, Microsoft da mobil ödemeler pazarına girmenin özellikle belirli pazarlarda bazı zorlukları olduğunu biliyor.

Belfiore, mobil ödemelerin karmaşıklık taşıyan alanlardan bir tanesi olduğunu, en büyük zorluğun da mobil ödeme sisteminin bulunduğu yerlerde iyi bir deneyim sağlaması için yeterli sayıda doğru bileşeni bir araya getirmeyi sağlayacak etkeni bulmak olduğunu vurguladı. Bunun sadece kendilerinin değil, bütün dünyanın problemi olduğunu da ekledi.

İLGİLİ HABERLER