Teknoloji

Microsoft Windows RT’yi Windows Blue güncellemesiyle birlikte birleştirmeyi planlıyor

Microsoft şu sıralar bir kopyası internete sızan Windows Blue nedeniyle gündemde bir hayli fazla yer tutuyor. Bu kopya sayesinde şirketin önümüzdeki aylarda beklenen geniş kapsamlı güncellemeyle neler planladığını görme fırsatı elde ediyoruz. İddialara göre, şirketin Windows Blue ile planladıkları arasında Windows RT serisinin parçası olacak ürünler çıkarmaya son vermek olduğu da belirtiliyor.

microsoft-surface-rt-inceleme-00001

Windows RT, Microsoft’un ARM tabanlı işlemci barından tablet ve taşınabilir bilgisayarlar için çıkardığı özel bir Windows 8 türevi. Bu işletim sistemi Windows 8’in tam sürümüne göre daha kısıtlı bir alanda çalışıyor ve işlevler genellikle modern kullanıcı arayüzü ve burada çalışan uygulamalarla sınırlı. x86 tabanlı işlemciler için derlenmiş uygulamaların yanı sıra Microsoft’un geliştirdiği birkaç uygulamanın dışında kalan geleneksel masaüstü uygulamaları da Windows RT üzerinde çalışmıyor.

Microsoft, geçtiğimiz ekim ayında Windows RT yüklü Surface RT tabletini piyasaya sürmüş ve Windows RT yüklü ürünlerin fitilini ateşlemişti. Ne var ki, üreticiler Windows RT’ye çok büyük bir ilgi göstermediler. Bazı şirket yöneticileri de Windows RT ile ilgili olarak, pek de olumlu olmayan açıklamalar yaptılar.

Eğer ortaya atılan iddialar doğruysa, Microsoft Windows RT ile ilgili planlarını gözden geçiriyor demektir. Windows Blue kod adıyla anılan yeni platform içine Windows RT entegre edilebilir. Aslına bakarsanız, bu durumda ortada yine x86 veya ARM tabanlı işlemciler için iki ayrı işletim sistemi olacaktır, ancak işin pazarlanması anlamında tek bir işletim sisteminden söz etmek Microsoft’un işini kolaylaştırabilir.

Windows Blue ile ilgili olarak ortaya atılan iddiaların ne kadar doğru olduğunu görmek için önümüzdeki haziran sonunda düzenlenecek Microsoft Build Geliştirici Konferansını beklememiz gerekiyor.

İlgili >>DigiTimes

İLGİLİ HABERLER