Teknoloji

Microsoft Windows RT’yi en az dört yıl destekleyecek

Apple’ın birinci nesil iPad’i yazılım güncellemeleri bakımından yaklaşık iki buçuk yıl boyunca desteklediğini görmüştük. Microsoft’un niyetiyse bu sürenin daha da üstüne çıkmak. Keza Windows RT için söz verilen dört buçuk yıllık destek periyodu bu amacın gerçekleştirileceğini göstermesi açısından önemli sayılır.

microsoft-surface-rt-inceleme-00001

Microsoft’un ürün destek sayfasında ARM tabanlı işlemcilere özel platformun 11 Nisan 2017 tarihine kadar destekleneceği yazılı. Bu demek oluyor ki, Surface RT‘yi satın alanlar bu tarihe kadar yazılım güncellemelerini alabilecek. Microsoft genelde bireysel ve kurumsal kullanıcılara özel Windows ürünlerinde 5 yıllık bir destek süresi sunuyor, kurumsal kullanıcılar için bu beş yılı bir beş yıl daha uzatmak mümkün oluyor. Ancak Microsoft Surface RT gibi bir cihaz hem donanımı hem de donanımı bir arada sunduğu için yazılımdan biraz daha farklı değerlendiriliyor olmalı. Bu arada Office 2013 RT Ev ve Öğrenci sürümü de Windows RT ile aynı statüde olacak.

Microsoft’un söz konusu sayfasında aşağıdaki gibi bir bilgilendirme notu yer alıyor:

“Surface cihazları için,  herhangi bir Surface cihazına yüklenen, eklenen veya indirilen Surface yazılımı yazılım yaşam döngüsü destek politikasına tabidir. Donanım desteği yaşam döngüsü politikası sadece Surface donanımına uygulanır. (Yukarıda belirtildiği gibi Surface yazılımı dahil değildir.) Surface cihazları için, bu politika sadece tablet cihazını ve donanım tabanlı aksesuarları etkiler.

Microsoft kendi Windows RT tableti için desteğin çerçevesini böyle çiziyor. Diğer Windows RT tabletlerini üretenler tabii ki kendi yollarını kendileri çizecek. Ne de olsa Microsoft’un sitesinde Surface niteliği taşımayan Windows RT tabletlerinin yaşam döngüsüyle ilgili herhangi bir bilgi verilmiyor. Ancak bununla ilgili detayların da mümkün oldukça siteden yayınlanacağı belirtiliyor.

İlgili >> Microsoft, ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER