Teknoloji

Microsoft Windows RT tablet lisans kısıtlamalarını ocak ayında kaldırabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gallery_1_large_gallery_post

Microsoft’un Windows RT lisanslama kısıtlamalarını önümüzdeki ocak ayında kaldıracağı söyleniyor. Bu da yeni OEM’lerin ARM tabanlı tabletler üretip piyasaya sürebileceği anlamına geliyor. China Times’ın verdiği habere göre yazılım üreticisi şu anda belli yonga üreticileri ve OEM’lerle çalışıp piyasaya çıkacak olan çeşitleri belirli iş ortaklıklarına bağlı olarak kısıtlıyor. NVIDIA’nın Windows RT için ASUS ve Lenovo’yu seçtiği, Texas Instruments’ın Toshiba ile çalıştığı, Qualcomm’un da HP ve Samsung ile ilerlediği dile getiriliyor.

Ocak ayında kalkacak kısıtlamalarla birlikte Windows RT tabletlerin momentumunun artabileceğine inanılıyor. Samsung ve Dell’in Windows RT tabletler hazırladığı söyleniyor, ancak şimdiye kadar ASUS ve Microsoft’un kendisi Windows RT yüklü cihazlarını ortaya çıkarmış durumda. HP’nin ARM tabanlı Windows tablet üretme planları şimdilik askıya alınmış durumda, HTC’nin de en azından başlangıç aşamasında Windows tablet üretimine izin verilmediği dile getirilmişti.

Windows RT için lisans ücretinin cihaz başına $85 gibi yüksek bir değere sahip olacağı dile getiriliyordu. Bu nedenle başlangıçta fazla Windows RT tablet görmemek kimseyi şaşırtmasın. Eğer bu çıkan son dedikodular doğruysa, yılın başından itibaren daha fazla Windows RT tablet görebiliriz.

İlgili >> China Times

İLGİLİ HABERLER