Teknoloji

Microsoft Windows RT’nin fişini çekmeye hazırlanıyor

Microsoft, ARM tabanlı işlemci taşıyan cihazlara özel bir işletim sistemi çıkarmanın tablet pazarındaki payını artırmada yardımcı olacağı gibi iyimser bir düşünceyle yola çıkmış olabilir, ancak gelinen noktada Windows RT’nin pek de yararlı işletim sistemi olmadığı görülüyor. Birçok üretici Windows RT yerine geleneksel masaüstünü de destekleyen Windows 8 yüklü tabletler çıkarmayı tercih ediyor. Üstelik birçok üretici de Windows RT ile ilgili olumsuz düşüncelerini çeşitli fırsatlarda dillendiriyor.

microsoft-surface-rt-inceleme-00001

Görünüşe göre Microsoft da bu duruma daha fazla kayıtsız kalmıyor. Haswell nesil Intel Core işlemcilerinin güç tüketiminde gösterdiği iyileşme neticesinde birçok üreticinin Windows 8.1’i tercih etmesiyle birlikte iyice boşlanan Windows RT’de yolun sonuna gelmiş gibi görünüyor.

ZDNet’in haberine göre Microsoft sunduğu Windows versiyonlarında kesintiye gitmeyi hedefliyor ve Windows RT de kurban edilecek versiyonları arasında bulunuyor.

Kaynaklar Microsoft’un ARM tabanlı cihazlar için başlangıç noktası olarak Windows RT yerine Windows Phone işletim sistemini seçeceğini işaret ediyor. Zaten bir süredir Windows Phone’un tablet segmentine doğru da genişleyeceği şeklinde haberler medyaya yansıyordu. Bu son gelişme de çıkan haberleri destekler nitelikte sayılabilir.

İlgili >> ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER