EğlenceManşetler

Microsoft Windows Phone için eksiksiz bir YouTube uygulamasının önündeki engel olarak Google’ı işaret etti

Microsoft Windows Phone üzerinde gerçek anlamda bir YouTube uygulaması çıkaramamasıyla ilgili endişelerini bundan iki yıl önce dile getirmiş, Google’ın arama motoru rekabeti nedeniyle YouTube’un meta verilerini kendisinin erişimine açmadığını kaydetmişti. Yazılım devi 2013’ün bu ilk günlerinde konuyla ilgili şikayetini yeniledi. Microsoft’tan Dave Heiner tarafından hazırlanan ve şirketin resmi blogunda yayınlanan bir yazı Google’ın davranışına yönelik endişeleri konu alıyor. Heiner, Google’ın Microsoft’u Windows Phone için zengin işlevler sunan bir YouTube uygulaması sunma konusunda engellediğini iddia etti.

htc-windows-phone-8s-inceleme-00025

Microsoft’un şikayetinin merkezinde üçüncü tarafların YouTube’un meta verilerine ve video oynatma arayüzüne erişim sunan resmi YouTube API’larının eksikliği bulunuyor. Windows Phone platformu içinde yer alan MetroTube uygulaması Google’ın YouTube’un arka plan kodlarında yaptığı değişiklikler nedeniyle sorun yaşamış, bu uygulamayı kullananlarda videoları izleyemez olmuştu. MetroTube geçici çözümlerle bu sorunun üstesinden gelmeye çalışıyor.

Aslında Google son günlerde Windows Phone’a sadece YouTube üzerinden darbe vurmaya çalışmıyor. 30 Ocak tarihinden itibaren ücretsiz Gmail hesapları için Exchange ActiveSync protokol desteği sonlandırılıyor. Bu tarihten önce e-posta, takvim ve kişiler için ayarları yapmış olanlar etkilenmeyecek, ancak o tarihten sonra Windows Phone telefonlarına Exchange ActiveSync kullanacak şekilde yeni hesap eklemeye çalışacak ücretsiz Gmail kullanıcıları sorun yaşayacak. Microsoft’un bu ay bitmeden önce soruna çözüm bulması gerekiyor. Google, Gmail için CalDAV ve CardDAV desteğini kullanaca, Microsoft ise Windows Phone içinde bu protokolleri desteklemiyor.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER