Teknoloji

Microsoft Windows Phone Marketplace’in web tabanlı versiyonunu açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows Phone 7.5 Mango güncellemesini yayınlamakla kalmadı, bir de web tabanlı Windows Phone Marketplace versiyonunu kullanıma açtı. Android’in web tabanlı mağazasına benzeyen bu yeni web portalı sayesinde kullanıcılar uygulamalar arasında daha geniş ekran üzerinde gezinip dilediklerini doğrudan cihazlarına indirebilecek.

Microsoft bu web tabanlı versiyona bir de My Phone sayfası eklemiş. Bu sayede kullanıcılar Xbox Live profillerini, Windows Live e-posta hesaplarını, SkyDrive veya Find My Phone özelliklerini daha rahat şekilde yönetebilecek. Şu anda mağazada uygulamalar ve oyunlar ana kategori başlıkları altında 30 binin üzerinde uygulama bulunuyor. Uygulamalar kategorisi altında eğlence, müzik, video, araçlar ve üretkenlik, yaşam tarzı gibi alt kategoriler mevcut. Bu kategorilerin her birinde de Öne Çıkan, Ücretsiz, En Popüler ve Yeni gibi başlıklar yer alıyor.

Kullanıcılar beğendikleri uygulamaları cihazlarında doğrudan indirebilmenin yanı sıra Facebook veya Twitter üzerinden de bunları paylaşabilecek. Uygulamaları puanlama veya yorumlama gibi imkânlar da sunuluyor. Ayrıca belli paralı uygulamalar ücretsiz olarak da denenebiliyor.

Sitenin genel tasarımı Microsoft’un Metro kullanıcı arayüzünü yansıtıyor. Mağaza 35 ülkede faaliyet gösteriyor.

İlgili – Windows Phone Marketplace Web

İLGİLİ HABERLER