Teknoloji

Microsoft Windows Phone Marketplace mağazasına düzen verecek yeni uygulamaları açıkladı

Microsoft, Windows Phone Marketplace üzerinde yer alan uygulamaların fazlalığının yaratabileceği karmaşıklığın önüne geçmek amacıyla birtakım önlem aldı. Windows Phone Marketplace Kıdemli Direktörü Todd Brix tarafından Windows Phone geliştiricilerine hitaben yazılan yazıda yazılımcıları Microsoft’un kılavuzunu takip etmeleri konusunda bilgilendirecek birtakım açıklamalar yapıldı.

Microsoft dört alanda iyileştirmeler yapmayı hedefliyor. Bu alanlardan ilki ticari marka haklarıyla ilgili. Microsoft, uygulama sahiplerinin “YouTube” veya “MSN” gibi adları uygulamanın özelliğini tanımlamadığı müddetçe kullanmalarını istemiyor. Bir uygulamayı tanımlamak amacıyla “MSN için Okuyucu” benzeri adlandırmalar kullanılabilir, ayrıca eğer bir yazılımcı ticari marka hakkının kullanımına veya kullanma iznine sahip değilse, o halde uygulamasının Marketplace üzerinden yayınlanması da mümkün olmayacak.

Microsoft bir uygulamayı birden fazla Marketplace kategorisine kaydettiren ve bu şekilde kuralları çiğneyen yazılımcıları da hedefliyor. Şirket birbirine benzeyen uygulamaların adlandırma ve kullanılan ikonlar gibi bileşenlerin yardımıyla farklılaştırılmasını yazılımcılardan istiyor. Öte yandan yazılımcıların uygulamalarını tanımlamak için kullandıkları anahtar kelime sayısı da bu haftadan itibaren beş ile sınırlandırılacak. Microsoft yazılımcıların beş anahtar kelime kuralını çiğnediklerini, “Justin Bieber” veya “YouTube” gibi popüler terimleri de hiçbir ilgisi olmamasına rağmen anahtar kelimeler arasına eklediklerini farketmişti. Uygulamayla ilgisi olmadığı saptanan anahtar kelimelerin silineceği de kaydedildi.

Microsoft içeriğinde müstehcenlik barındıran uygulamalara yönelik kurallar konusunda da şeffaflık yolunu seçiyor. Şirket uygulamalarda cinsellik çağrıştıran veya provoke eden görüntü ve içeriklere izin vermiyor olsa da, içinde mayolu fotoğraflar barındıran uygulamalara ve prime-time saatinde TV’lerde gösterilen ölçekteki içeriklere izin veriyor. Microsoft bu tip uygulamaların ikon, başlık ve içeriklerine daha fazla dikkat edeceğini de vadetti.

İlgili – Windows Team Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER