Teknoloji

Microsoft Windows Phone için mobil internet bağlantısı üzerinden uygulama indirme sınırını 50 MB’ye çıkarıyor

Windows Phone 7’nin çıkışından beri varolan özelliklerden bir tanesi mobil geniş bant bağlantısı üzerinden gerçekleştirilen indirme işlemlerinde dosya büyüklüğünün 20 MB ile sınırlanmasıydı. Böylelikle kullanıcıların sahip oldukları mobil internet paketlerinin daha idareli bir şekilde kullanmalarına katkıda bulunulması amaçlanmıştı. Microsoft bu sınırı biraz daha yukarı çekiyor.

nokia-lumia-820-inceleme-00001

iOS cihazları için de mobil geniş bant internet bağlantısı aracılığıyla iTunes üzerinden yapılan indirmelerde dosya büyüklüğü limiti geçtiğimiz aylarda 50 MB’ye çıkarılmıştı. Benzer bir durum Microsoft’un mobil işletim sistemi için de geçerli olacak. Microsoft’un Dev Center geliştirici merkezi konuyla ilgili olarak henüz bir mesaj geçmedi veya bu değişikliğin ne zaman olacağı konusunda bir bilgi vermedi. Üstelik bu değişikliğin nasıl gerçekleşeceğini bilmiyoruz, acaba Microsoft’un yazılımda bazı değişiklikler mi yapması gerekecek, yoksa bu durum tamamen mobil operatörler tarafında yapılacak ayarlarla mı gerçekleşecek, bununla ilgili bir detay yok.

20 MB’lık dosya büyüklüğü limiti hem kullanıcıların sahip oldukları mobil internet paketlerini hızlı bir şekilde tüketmemeleri, hem de büyük boyutlu dosyaları 3G şebekesi üzerinden indirmek için fazla beklememeleri için getirilmişti. Ancak mobil bağlantı hızlarının giderek yükseldiği bir ortamda ikinci koşulun giderek ortadan kaybolduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan söz konusu 20 MB kısıtlaması, 22-25 MB gibi, bu sınırın çok az üzerine çıkan dosya büyüklüklerine sahip olan ve artık mevcut bağlantı hızlarıyla kısa sürede indirilebilen uygulamaların da elde edilmesini zorlaştırıyordu. Bu açıdan sınırın 50 MB’ye çekilmesi yerinde bir hareket olacaktır.

İlgili >>WPCentral

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER