Teknoloji

Microsoft Windows Phone donanım gereksinimlerini gevşetti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft bir yandan Mango yüklü yeni akıllı telefonlarla piyasaya çıkarma yaparken bir yandan da bu platform üzerinde çalışan cihazların donanım gereksinimleri üzerinde bazı yumuşatmalarda bulundu. Bu durumun özellikle daha ucuz Windows Phone cihazlarının piyasaya girmesine vesile olması bekleniyor.

Nokia’nın daha ucuz fiyatlı, giriş veya orta seviyeye hitap eden Mango cihazlarını piyasaya sürmeyi planladığını biliyoruz. Microsoft’un yapmış olduğu düzenlemeyle birlikte bu yolda önemli bir kapı açılmış oluyor. Redmond bundan böyle Windows Phone cihazlarının kamera, pusula, jiro veya ön yüz kamerası gibi teknik özelliklere sahip olması şartını koşmuyor.

Standart donanım gereksinimleri arasında başlat, ara ve geri fonksiyonları için donanım kontrolleri yer alıyor. Ekranın 800 x 480 çözünürlük desteği sunması ve dört noktalı çoklu dokunma destekli kapasitif özellikli olması şart. Mango cihazlarının Wi-Fi ve hücresel şebekeler üzerinden veri alışverişine olanak sağlaması, ivmeölçer ve A-GPS desteği sunması koşullar arasında. Cihazın minimum 256 MB RAM ve 8 GB dahili belleğe sahip olması da Windows Phone cihazlarının gerekesinimler listesinde bulunmakta.

İlgili – WPCentral

İLGİLİ HABERLER