Manşetler

Microsoft Windows Phone 8 için uzun soluklu bir güncelleme desteği öngörüyor

Microsoft’un Windows Phone 8 güncellemesini Windows Phone 7 cihazlarına sunmaması farklı gerekçelerle açıklanabilir. Android tarafına baktığımızda da belirli bir süre sonra güncellemeden yoksun bırakılan cihazların olduğunu görüyoruz. Aslında Windows Phone 7 cihazları için durumu abartmamak gerek, ne de olsa Microsoft onlar için hazırladığı Windows Phone 7.8 güncellemesiyle birlikte boyutları ayarlanabilir canlı kutucuklar gibi yenilikler mümkün olduğu kadar sunmaya çalıştı.

nokia-lumia-820-inceleme-00001

Pekiyi, gelecekte Windows Phone 8 kullanıcıları da Windows Phone 7 kullanıcılarının yaşadığı hüsranı yaşayabilir mi? Microsoft günün birinde Windows Phone 9’u çıkardığında onlar için de güncelleme alanı iyice daralmış mı olacak? Microsoft bu sorulara “hayır” cevabını veriyor ve Windows Phone 8 kullanıcılarını mümkün olduğu kadar destekleyeceklerini söylüyor.

Microsoft’tan Greg Sullivan Mobil Dünya Kongresi sırasında PC Magazine’e bir demeç verdi ve Microsoft’un Windows Phone güncellemelerinin Windows Phone 8 kullanıcılarını da kapsayacağını kaydetti. Tabii ki, bu kapsamın da bir sınırı olacak ve iyice eskimiş cihazlar günün birinde arkada kalacak. Ancak Sullivan’ın sözlerinden anladığımıza göre, Microsoft Windows Phone 8’i tıpkı Windows XP’yi uzun yıllar boyunca desteklediği gibi destekleyecek, kullanıcılara mümkün olduğu kadar güvenlik veya işlev güncellemeleri sunacak.

Microsodt’un Windows Phone 8 için bu kadar uzun soluklu destek planlamasının arkasında bu yeni işletim sistemiyle birlikte geçilen yeni yazılım mimarisi bulunuyor. Bildiğiniz gibi, Windows Phone 7’nin sahip olduğu Windows NT kernelinin aksine Windows Phone 8, Windows 8 ile aynı kerneli paylaşıyor. Bu da işletim sistemine uyumluluk ve yazılım desteği açısında büyük avantajlar sağlıyor. Anlaşılan güncellemelerin uzun soluklu olmasında da bu yeni mimarinin avantajları görülecek. Tabii ki, Microsoft’tan bu desteğin uzun soluklu olacağına yönelik resmi bir açıklama gelmedi, ancak Sullivan’ın sözleri Microsoft cephesindeki bakışı açık bir şekilde yansıtıyor.

İlgili >> PC Magazine

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER