Teknoloji

Microsoft Windows Phone 7 ile ilgili detaylar verdi: 11500 uygulama, 36000 yazılımcı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows Phone 7’nin çıkışından beri bu platformun performansını ortaya koyan çeşitli istatistiklerle karşılaştık. Ancak Microsoft, bu yeni işletim sisteminin lansmanını yaptığı geçen seneki MIX10 konferansının birinci yıldönümünde daha düzgün bir tabloyu gözler önüne sundu.

Microsoft’un belirttiğine göre şu anda Windows Marketplace üzerinde 11500 uygulama bulunuyor. Microsoft bu rakamı verirken duvarkağıtlarının ayrı bir kategori olarak konumlandırılmadığının ya da rakip platformun uygulamalarının da desteklenerek rakamın şişirilmediğinin altını çiziyor. Bununla birlikte Microsoft, Windows Phone Geliştirici Aracı’nın da 1.5 milyon kez indirildiğini, ancak AppHub topluluk üyelerinin platform için çalışan yazılım geliştirici sayısını ölçmek daha doğru bir araç olduğunu düşündüğü için bunu dikkate aldığını belirtiyor. Şu anda bu sayı 36000 olarak belirlenmiş durumda.

Bir başka ilginç ayrıntı da, Windows Phone 7 kullanıcıları ayda ortalama on iki uygulama indiriyor. Ayrıca bu hafta Windows Phone geliştirici topluluğuna 1200 yeni yazılımcı eklenmiş. Marketplace üzerinden sunulan uygulamaların 1100 tanesinin reklam destekli olduğu ve Ad Control platformu üzerinden gelir elde ettiği de Microsoft tarafından aktarılan başka bir ayrıntı.

İlgili – Windows Phone Geliştirici Blogu

İLGİLİ HABERLER