Eğlence

Microsoft Windows Phone 7.1 Mango’nun multimedya işlevlerini detaylandırdı – Galeri

wp7-1-mango-mm-2Microsoft mobil platformunun gelecek sürümü Windows Phone Mango ile ilgili ayrıntıları geçen ayın sonlarına doğru açıklamıştı. Şirket 500’den daha fazla yeniliğin geleceği bu sürümün karşılıklı diyalog şeklinde mesajlaşma, kişi grupları, genişletilmiş arama işlevi, Twitter ve LinkedIn entegrasyonu, IE9 ve Bing Vision gibi önemli özelliklerini paylaşmıştı.

Bu kadar çok önemli yeniliğin paylaşıma sunulduğu bir ortamda Windows Phone Mango’nun multimedya alanında sunacaklarını açıklamaya tabii ki pek fırsat kalmamıştı. Neyse ki, şirket yayınladığı bir blog yazısıyla podcast’lerden iyileştirilmiş çalma kontrollerine kadar WP7.1 Mango’nun kullanıcılarına multimedya alanında sunacağı yenilikleri paylaştı.

Artık Windows Phone kullanıcıları da podcast’leri dinleyecek. Podcast desteği altında kullanıcının öncelikle podcast kayıtlarını PC’ye indirmesi ve daha sonra WP cihazına bunları atması da bulunacak. Music Hub bölümünde podcast seçeneğinin olacağı ve buradan program seçeneklerinin sunulacağı da belirtiliyor. Kullanıcılar bu podcast’leri akış şeklinde dinleyebilecekleri gibi abone olarak cihazlarına indirebilir ve daha sonra internet bağlantısının olmadığı durumlarda bile dinleyebilir. Cihazda depolanacak podcast kayıtlarının sayısı da kullanıcıların kontrolüne bırakılmış durumda. Podcast işlevinden ilk etapta sadece ABD’deki WP7 kullanıcıları yararlanacak. Öte yandan Microsoft Zune HD’deki Smart DJ işlevini de WP7’ye taşımış. Genius tarzı bu özellik sayesinde belli bir şarkıcı, şarkı veya albüm etrafında liste oluşturuluyor. Kullanıcı Music Hub bölümünde bu özelliği bulabilecek.

Kullanışlılık açısından baktığımızda Microsoft’un Marketplace aramalarına otomatik tavsiyeleri eklediğini görüyoruz. Arama sonuçları da uygulamalar, oyunlar, müzik ve podcast gibi içerik tipine göre organize edilmiş durumda. Bunun yanında şirket Music ve Video Hub bölümlerinde birçok değişikliği de yapmış durumda. Çalma kontrolleri daha belirgin hâle getirildi ve dikey konumda görünecek şekilde çalma geçmişini de arayüze ekledi. Yeni bir kilit ekranı, duvar kağıdı seçenekleri ve biraz daha büyük mini çalma kontrolleri de listede yer alıyor. Tüm bunlara ek olarak müzik oynatıcısının kendisinde de yapılmış bazı oynamalar bulunuyor. Bunların arasında daha büyük çalma kontrolleri, daha iyi şarkıcı görüntüleri, bir sonraki şarkının ön gösterimi, bir kez tekrar etme opsiyonu, video oynatımı için tam ekran düğmesi, cihazda elle liste oluşturma gibi işlevler bulunuyor.

Bu yenilikler önümüzdeki sonbahar aylarında çıkacak Windows Phone Mango sürümüyle birlikte gelecek. Anlattıklarımızı destekleyecek fotoğraflar aşağıda yer alıyor.

Galeri: Windows Phone Mango’nun yeni Music Hub özellikleri
[nggallery id=597]

İlgili – Microsoft Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER