Teknoloji

Microsoft Windows ile iOS ve Android için uygulama hazırlamayı kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft windowsMicrosoft, Build 2017 geliştirici konferansı kapsamında düzenlediği etkinlikte .NET çerçeve yazılımının platformlar arasındaki gücünü de gözler önüne serdi. Microsoft Windows yüklü bir PC ile ortak bir kod tabanını kullanarak iOS, Android ve Windows’ta çalışabilecek uygulamalar hazırlamayı kolaylaştırıyor.

Ancak Microsoft’un sunduğu imkanlar bununla sınırlı kalmıyor. .NET Standard 2.0 kod tabanı sayesinde uygulamalar ortak bir kodu kullanabiliyor. Ancak kullanıcı arayüzü hazırlamak için yararlanılan orijinal XAML kütüphaneleri platformlar arasında uyumluluk göstermiyor. Bu nedenle XAML Standard 1.0’ı duyuran Microsoft; Windows, iOS ve Android’de çalışabilecek ortak bir arayüz biçimleme dili sunuyor.

Kısacası Microsoft’un elinde artık geliştiricilerin üç büyük platform için de aynı kullanıcı arayüzüne sahip uygulamalar hazırlamalarını mümkün kılan bir ortak kod kütüphanesi bulunuyor. Bunun tercih edilen işletim sisteminden bağımsız olarak iyi bir yenilik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Microsoft Windows PC’ler üzerinden iOS uygulaması hazırlamak için yeni bir araç sunuyor

Microsoft, Windows PC’ler üzerinden iOS uygulamaları geliştirmek için kullanıcıların önüne yeni bir seçenek daha çıkarıyor. Xamarin Live Player adını taşıyan iOS uygulaması, Visual Studio ile eşleştirilebiliyor. iOS cihazlarına kod yerleştirebilen uygulama, Visual Studio ile aynı ayıklama araçlarını da barındırıyor. Geliştiriciler Visual Studio’nun canlı düzenleme araçlarından iOS için uygulama geliştirirken yararlanabilecek.

İLGİLİ HABERLER