Teknoloji

Microsoft “Windows Live” markasını kulllanmayı bırakıyor, tüm servisler ve yazılımlar için Microsoft hesabı geliyor

Microsoft’un çeşitli yazılım ve servisleri bünyesinde barındıran Windows Live markalı servisleri 2005 yılında hayata geçirilmişti. Redmond, Windows 8’in gelişiyle birlikte servislerinde de birtakım yenilikler ve sadeleştirmeler yapmayı düşünüyor. Bunların arasında Windows Live’ın düzenlenmesi de bulunuyor. Live kullanıcıları için ana kimlik vazifesi gören Windows Live hesabı sayesinde kullanıcılar Windows yazılım servisleri ve Windows Phone genelinde bilgilerini taşıyabiliyordu. Şimdi Windows Live hesabının yerini “Microsoft hesabı” alacak ve Windows kullanıcıları için anahtar işlevi görecek.

Microsoft hesabı sayesinde kullanıcılar Windows 8 bilgisayar veya Windows Phone gibi cihazlara veya SkyDrive, Messenger gibi servislere bağlanabilecek. Bu değişimle birlikte Live servislerinin adlandırılmasında da bazı değişiklikler yapıyor. Windows Live Calendar, Contacts ve MSN Messenger servisleri Windows Phone’a benzer tarzda yeni adlar kazanacak, artık bunlar işlevlerini tam anlamıyla yansıtır şekilde Calendar (Takvim), People (Kişiler) ve Messaging (Mesajlaşma) uygulamaları olarak anılacak. Windows Live Mail markası da artık tarihe karışacak, hotmail.com ise varlığını korumaya devam edecek. Bu servis Windows 8 ve Windows telefonlarda bulunan Mail uygulamasına bağlı olacak.

Her Microsoft hesabı SkyDrive servisine de bağlı olacak. Ayrıca Xbox Live, Zune mağazası ve Windows 8 uygulama mağazasına girişlerde ve buralardan içerik alımında da Microsoft hesabı kullanılacak. Birden fazla bilgisayar arasında senkronizasyonun sağlanması için Microsoft hesabıyla giriş yapmak gerekecek. Live markasını kullanmayı bırakmanın Microsoft kullanıcıları üzerinde negatif etki yaratmasını beklemiyoruz, tam tersi kullanıcılara Windows 8’in de gelişiyle birlikte daha düzgün ve sade bir servisler ve yazılımlar kümesi sunulmuş olacak.

İlgili – Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER