Teknoloji

Microsoft Windows Ink ile kalem deneyimini ön plana çıkarıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
microsoft windows ink
(Görsel: The Verge)

Microsoft, yeni Windows 10 güncellemesiyle özel akıllı telefon ve tablet kalemlerini ön plana çıkarmayı amaçlıyor. Bunun için Ink Workspace adını taşıyan özel bir merkez oluşturan şirket, yazı ve çizim deneyimi üstüne odaklanan uygulamaları bir araya toplayacak. Microsoft, insanların bu özel bölümü doldurmaları için kalem destekli uygulamaları Windows Mağaza’da ön plana çıkaracak.

Kalem kullanımı genellikle grafik sanatçıları ve tasarım profesyonellerine özgü bir eylem olarak nitelense de, şirket kalem ve kağıt kullanan herhangi birinin de tablet ve melez cihazlarda kalemi tercih edebileceğine inanıyor. Bu inancını bir araştırmayla da destekleyen Microsoft, yüzde 72’lik bir kısmın günde en az bir saat boyunca kalem ve kağıt kullandığını ve bunun da akıllı cihazlarda kalem kullanımı için geniş bir pazar anlamına geldiğini belirtti

Microsoft Office uygulamalarında da kalem kullanımını teşvik edecek değişiklikler yapıyor. Örneğin, bir Word dokümanında bir kelimenin üstü renkli kalemle çizildiğinde uygulama çizimi otomatik olarak düzenliyor ve yazı içinde daha iyi gözükmesini sağlıyor.

Microsoft Windows Ink, kalem uyumlu uygulamalar için bir başlatıcı olmasının yanı sıra bir çalışma alanı işlevi de görüyor. Örneğin, Ink Modu içinde çizim yaparken Windows dijital cetvel gibi özel araçlara erişim fırsatı veriyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada Adobe’nin de Photoshop uygulamasına benzer bir özellik ekleyeceğini belirtti.

Daha fazla uygulamada kalem desteği görmek isteyen Microsoft, yazılımcılara uygulamalarını Ink’e hızlı ve kolay biçimde entegre etmeleri konusunda yardımcı olmaya hazırlanıyor. Şirket, sadece iki satırlık bir kod ile Ink’in dijital cetvelinin uygulamalara eklenebileceğine dikkat çekerken, ilgili kodların dağıtımına da vakit kaybetmeden başlıyor.

İLGİLİ HABERLER