Teknoloji

Microsoft Windows ile çalışan küçük ekranlı cihazlar için çalışıyor

Microsoft’un 7 veya 8 inç ekranlı Windows cihazları için hazırlık yaptığına dair dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Redmond şirketi bu planların varlığını doğruladı. Geçtiğimiz çeyreğe dair mali rakamların açıklanmasının ardından düzenlenen telekonferans toplantısında Microsoft’un mali işler üst yöneticisi Peter Klein, şirketin Windows ile çalışan küçük dokunmatik cihazlar üretmek için OEM’lerle yakın şekilde çalıştığını kaydetti.

microsoft-surface-rt-inceleme-00001

Klein, söz konusu cihazların, Microsoft’un OEM’lere daha küçük ekranlı cihazlar için sunduğu OEM teklifleri sayesinde rekabetçi fiyata sahip olacağını kaydetti. Microsoft bu cihazların önümüzdeki aylarda çıkacağı bilgisini de paylaştı. Yazılım şirketi son olarak Windows 8’in tablet standartlarında düzenlemelere gitmiş ve OEM’lerin en az 1024 x 768 piksel çözünürlükte Windows 8 tablet üretmelerine izin vermişti. Bu yılın sonlarında beklenen Windows 8.1 güncellemesiyle birlikte bu çözünürlük için desteğin sağlanması, aynı zamanda Windows 8 tarzı uygulamalar için desteğin artırılması bekleniyor.

Microsoft, Windows ile çalışan küçük cihazların önümüzdeki aylarda geleceğini söyleyerek zaman penceresini bir hayli geniş tutuyor. Ancak OEM’lerin bu cihazları Windows 8.1’in çıkmasını beklemeden, Windows 8 ile çıkarması gibi bir ihtimal de bulunuyor. Bu durumda 7 veya 8 inç’lik Windows tabletlerle sonbahardan önce de tanışabiliriz.

7 inç’lik bir Surface tabletin de Microsoft’un planları arasında yer aldığı iddia ediliyor. Bu durumda şirket Windows 8 tabletleri konusunda yine öncülüğü kendi elinde tutmuş olur. Ayrıca şirketin sadece 1.5 inç’lik ekran boyutuna sahip bir akıllı saat prototipi de geliştirdiği konuşuluyor.

Microsoft’tan gelen bu açıklamaların ardından şirketle irtibata geçen The Verge sitesi şirketin şu anda küçük cihaz planlanlarıyla ilgili daha fazla bilgi paylaşamayacağı şeklinde bir karşılık almış.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER