Teknoloji

Microsoft Windows için Kinect 2 sensörünü tanıttı

Microsoft, Windows işletim sistemli PC’ler ile uyumlu ikinci nesil Kinect sensörünü resmen duyurdu. Şirket tarafından resmi Kinect blogu üzerinden yapılan açıklamada sensörün bir fotoğrafına ve sensöre dair bazı detaylara yer verildi.

kinect-2-windows-280314

Windows için Kinect 2 tasarım olarak Xbox One için Kinect sensörüne benzer olsa da, üst kısmında ”Kinect” yazısının bulunması ve Xbox bağlantı noktasının yerine daha sade bir güç göstergesinin yerleştirilmesi temel farklar olarak göze çarpıyor. Sensör bilgisayara USB 3.0 girişine takılan bir bağlantı yuvası aracılığıyla bağlanıyor. Bu bağlantı yuvasında bir USB ve bir güç girişi bulunuyor.

İlk nesille karşılaştırıldığında yeni Kinect sensörünün ciddi biçimde iyileştirildiği görülüyor. 1080p, tam renkli, 16:9 kamera, daha fazla detay yakalayabilen 3D sensörü, kullanıcıyı karanlıkta da görebilen bir kızıl ötesi kamera, genişletilmiş görüş açısı, dört mikrofon ve kalp atış hızı monitörü Windows için Kinect 2’deki yenilikler olarak göze çarpıyor. Oyunlar dışında bireysel ve kurumsal alanlarda da kullanılabilecek olan Windows için Kinect 2’nin önümüzdeki yaz içinde piyasaya sürüleceği Microsoft tarafından daha önce açıklanmıştı.

İlgili >> Kinect for Windows Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER