Teknoloji

Microsoft Windows için ikinci nesil Kinect hakkında detaylar verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft dün başlayan Build konferansı kapsamında Windows için ikinci nesil Kinect hakkındaki bazı detayları kamuoyuyla paylaştı. Yenilenen sensör için bir demo gerçekleştiren şirket, Windows için ikinci nesil Kinect’ten daha iyi bir oyun deneyimi sunulmasına ek olarak animasyon ve sağlık yazılımlarında da faydalanılabileceği belirtildi.

kinect-2-windows-280314

1080p bir sensör barındıran ikinci nesil Kinect, düşük ışıklı koşullarda daha iyi bir performans sergileyebiliyor. Gelişmiş jest tanıma ve vücut takip özellikleriyle birlikte, sensörün daha geniş bir görüş açısına sahip olması dikkat çekiyor. İskeletsel yüz takip yazılım geliştirme araçsetiyse oyun deneyimini başka bir boyuta taşıyacak gibi gözüküyor.

Windows için ikinci nesil Kinect’in piyasaya çıkış tarihi şu an için belirsiz olsa da, Microsoft’un sensöre fazlasıyla güvendiği Build 2014’teki açıklamalardan anlaşılıyor. İkinci nesil Kinect’in kullanıcıların bilgisayarlarla etkileşimini değiştireceğini iddia eden şirket, sensörü bilgisayar endüstrisinin geleceği olarak tanımlamaktan çekinmiyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER