Teknoloji

Microsoft Windows’un hesap makinesini geliştiricilere açtı

microsoft windows hesap makinesi

Microsoft Windows ile birlikte sunduğu hesap makinesi uygulamasının kaynak kodunu GitHub‘da yayınladı. Yazılım devinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, geliştirici topluluğuyla birlikte daha iyi bir kullanıcı deneyiminin sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Hesap makinesi uygulamasının kaynak kodunun dışa açılması, dileyen herkesin uygulamayı daha iyi hâle getirmek için katkı sağlayabileceği anlamına geliyor. Ancak Microsoft öncelikli olarak yeni özelliklerin veya kullanıcı arayüzündeki değişikliklerin prototiplerini değerlendirmeyi istiyor. Şirket değişiklikleri yapacağı incelemelerin ardından uygulamaya entegre etmeyi planlıyor.

GitHub’da bulunan kaynak kodunda sürüm sistemi, birim testleri ve hatta Windows’un uygulama için hazırladığı yol haritası da bulunuyor. Hesap makinesinin Windows içindeki yeri küçük olsa da, Microsoft’un açık kaynak yaklaşımını benimsediğini göstermesi açısından önem taşıyor. Şirket bir süre önce 1990’lardan gelen orijinal Dosya Yöneticisini de açık kaynaklı hâle getirmiş ve böylelikle Windows 10’da çalışmasını mümkün kılmıştı. Microsoft, 60 bin patentini de Linux’un korunmasına destek olmak için geliştiricilere açmıştı.

Microsoft Windows hesap makinesi uygulamasının kaynak kodu sayesinde geliştiricilere hesap makinesinin ana devresini ve arayüzünü uygulamalarına yerleştirme fırsatı sağlayacak. Buna ek olarak, geliştiriciler uygulamanın tasarımı ve yeni özellikleri konusundaki fikirlerini Microsoft’un mühendis takımına daha kolay aktarabilecek.

İLGİLİ HABERLER