Manşetler

Microsoft Windows Embedded Compact 7 ile ilgili detaylar ve deneme sürümü bağlantısı burada

Microsoft, Computex’te tanıttığı Windows Embedded Compact 7 işletim sistemiyle ilgili biraz daha bilgi verdi. Ayrıca bu yeni işletim sistemini kendi gözleriyle görmek isteyenler için de bir deneme sürümünü internetten indirilmek üzere sundu.

Bu işletim sistemi Windows 7’nin tüm özelliklerini tam olarak kaldıramayan ya da onlara ihtiyacı olmayan cihazlar için geliştirilmiş, örneğin yukarıda resmini gördüğünüz Eee Pad gibi… Bu işletim sistemi normal Windows uygulamalarını çalıştırmayacak, aslında o bir Windows CE halefi sayılabilir. Ancak Microsoft en azından “düzgün hâle getirilmiş bir yazılımcı deneyimi” sunacağına söz veriyor. Bu durum işletim sisteminin kendi başına bir iş yapamayacağı anlamına gelmiyor, aralarında MPEG-4 ve HD videonun da bulunduğu geniş yelpazede bir medya oynatma yeteneğine sahip. Bunun yanında Windows Embedded, Flash 10.1 ve Silverlight desteği de sunuluyor. Çoklu dokunma uyumlu özelleştirilmiş bir Internet Explorer versiyonu, Open GL ES 2.0 desteği, en güncel ARM v7 mimarileriyle uyumluluk ve tabii ki, Windows 7 ile mükemmel entegrasyon bu yeni işletim sisteminin önemli özelliklerindne bazıları.

Aşağıdaki bağlantıdan Windows Embedded Compact 7 ile ilgili daha fazla bilgi alabilirsiniz. Burada bilgi verici videolar yer alıyor. Ayrıca ön izleme sürümünü yine bu bağlantıdan indirebilirsiniz.

İlgili – Microsoft Windows Embedded Compact 7

İLGİLİ HABERLER