Teknoloji

Microsoft Windows Embedded 8 Industry Ön İzleme sürümünü yayınladı

Microsoft uzun süren geliştirme çalışmalarının ardından Windows Embedded 8 Industry işletim sisteminin ön izleme sürümünü yayınladı. Geçtiğimiz yılın başlarında çıkan Windows 8 ön izleme sürümüne benzer bir işlev gören Windows Embedded 8’in üç farklı versiyonunun ön izleme sürümü sunuluyor, Industry sürümü bunlardan bir tanesini teşkil ediyor.

Microsoft Embedded 8 Industry sürümünden ilk olarak Ekim 2012’de bahsetmişti. Aynı tarihlerde Embedded 8 Standard ve Embedded 8 Pro sürümlerinin de çıkışlarıyla ilgili bilgi vermişti. Her üç işletim sistemi sürümünün de 2013’ün ilk yarısında dağıtıma sunulması bekleniyor. Embedded 8 Standard versiyonunun ön izleme sürümü daha önce yayınlanmıştı. Industry sürümü bu nedenle yayınlanan ikinci ön izleme versiyonu niteliğini taşıyor. Industry ile birlikte Microsoft Embedded POSReady ürününün geliştirilmiş bir hâlini sunuyor, anlayacağınız karşımızda ilk kez gördüğümüz bir ürün durmuyor. Yine de, Microsoft Industry sürümünü POS’ların dışında da kullanım için çekici kılacak bazı özellikler ekledi, sağlık ve üretim gibi sektörlerin hoşuna gidecek bazı uygulamalar bu işletim sisteminde bulunuyor.

Embedded 8 Industry’nin çekici yanları arasında Windows 8 uygulamalar, çoklu dokunma ve dokunmatik hareket işlevleri bulunuyor. Ayrıca Geliştirilmiş Koruma özelliği sayesinde Embeded 8 Industry’ye sahadaki sunculardan veya buluttan bağlanan ve işle ilgili bilgilere erişen farklı cihazlardan bağlanmış kullanıcılar için sunulan deneyimin tutarlı hâle getirilmesi amaçlanıyor.

İlgili kullanıcılar Windows 8 Embedded Industry Ön İzleme sürümünü Microsoft’un web sitesinden indirebilir. Yukarıda belirttiğimiz gibi, Windows Embedded 8’in üç versiyonunun da 2013’ün ilk çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

İlgili >> Microsoft, Embedded 8 Industry indir

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER