Teknoloji

Microsoft Windows Blue’nun ön izleme sürümünü çıkarmaya hazırlanıyor

Gelen son haberlere göre, Microsoft ve Windows Blue projesinden sorumlu ekibi işletim sistemini önümüzdeki yayın sonunda yayınlamak için sıkı bir çalışma içinde. Bu çalışmalar doğrultusunda Windows Blue’nun ön izleme sürümünün de önümüzdeki aylarda kullanıcılarla buluşması hedefleniyor. Mevcut Windows 8 sistemlerini yenileyecek olan Windows Blue’nun kullanıcı deneyimi gibi unsurlarda daha gelişmiş bir deneyim getirmesi bekleniyor. Windows Blue Microsoft’un yıllık olarak yayınlayacağı uygun fiyatlı işletim sistemlerinin de ilki olacak.

windows-blue-logo-291112

Windows Blue ile gelecek en önemli güncellemelerden birinin de arama özelliğinde yapılması bekleniyor. Bing ve Windows Blue ekibinin Windows 8’in arama özelliğini yenilemek için yakın bir çalışma içinde olduğu ifade edilirken, arama sonuçlarında kullanıcıya daha derin bir uygulama entegrasyonunun sunulacağı belirtildi. Örnek olarak, kullanıcı bir film hakkında arama yaptığı zaman sonuç ekranında filmi ya da fragmanı izlemesine imkan verecek uygulamalar da listelenecek. Müzikle ilgili arama sonuçlarında da kullanıcılar benzer bir deneyim yaşayacak.

Windows Blue ile birlikte Internet Explorer da bir güncelleme alacak. Windows 8 ile birlikte Internet Explorer 10’un görücüye çıkması gibi Windows Blue ile birlikte de Internet Explorer 11 görücüye çıkacak. Internet Explorer 11’in tasarım bakımından selefiyle aynı olacağı, ancak hataların düzeltileceği ve performansın arttırılacağı ifade edildi. Microsoft kullanıcılar tarafından hor görülen Internet Explorer’ın sevilen bir tarayıcı haline getirmeye kararlı gözüküyor. Windows Blue’nun ön izleme sürümünün yayınlanmasıyla birlikte işletim sistemine dair daha çok özellik ortaya çıkacaktır.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER