Teknoloji

Microsoft Windows Azure ile bulut pazarında öne geçmeyi hedefliyor

Microsoft, her yıl ana etkinliğini Las Vegas’ta düzenlediği Microsoft Yönetim Zirvesi’nin dünya turu çerçevesinde İstanbul’da düzenlediği organizasyon ile iş ve teknoloji dünyasını bir araya getirdi. Etkinliğin bu yılki ana teması ise bulut teknolojisi idi. Microsoft, genel ve özel bulut kullanımına dair ürün ve servislerini katılımcılara anlatırken, pek yakında ülkemizde de kullanıma sunulacak olan Windows Azure ile bulut deneyimini özellikle kurumlar adına bambaşka bir noktaya taşımayı hedefliyor.

Windows Azure ile ilgili olarak konuştuğumuz Microsoft Türkiye Sunucu ve Yazılım Araçları Ürün Grup Müdürü Necip Özyücel, Windows Azure ile müşterilerinin ilk yatırım maliyetlerini azaltmada onlara yardımcı olmaya ve başka alanlara odaklanmalarına fırsat vermeyi istediklerini dile getirdi. Windows Azure’un uygulama kurulumu ve yönetimini otomatik hale getirdiğine dikkat çeken Özyücel, bu servis ile müşterilerine bir esneklik sağladıklarını ve ihtiyaçları çerçevesinde kullanım ve ödeme yapmalarına imkan tanıdıklarını belirtti.

Özyücel, Windows Azure da devreye girecek mağaza ile isteyen kullanıcılarının geliştirdikleri uygulamaları başka şirketlere satma şansına da sahip olacaklarını ifade etti. Özyücel, Azure ile müşterilerinin bulut teknolojisinden en kolay biçimde maksimum verimi almalarını sağlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER