Teknoloji

Microsoft Windows 9 öncesinde PC donanım konferansını yeniden canlandırıyor

Microsoft mistral

microsoft-logo-mavi-060414 (800 x 600)

Yeni işletim sistemi Windows 9’u yayınlamaya hazırlanan Microsoft, Windows Donanım Mühendisliği Konferansı’nı (WinHEC) geri getiriyor. WinHEC kısaltması değişmese de, bu kısaltma artık Windows Donanım Mühendisleri Topluluğu anlamını taşıyor. Son WinHEC’i 2008 yılında düzenleyen şirket, 18 Mart 2015’te Çin’in Şenzen şehrinde donanım üreticilerini bir araya getirecek. Konun seçimi kulağa garip gelse de, Windows 9’un üzerinde çalışan Microsoft’un üreticilere ve mühendislere erişmesi için doğru bir tercih olarak göze çarpıyor.

WinHEC etkinlikleri yıllar boyunca Windows işletim sistemindeki donanım temelli değişikliklerin detaylandırıldığı yer olmuştu. Windows Vista dönemi sırasında daha güçlü grafik kartına ihtiyaç duyan tüm özellikler WinHEC sırasında gözler önüne çıkarılmıştı.

Windows 9’da odak noktası olarak masaüstünü seçen Microsoft, işletim sisteminin geleneksel kısımlarının arayüzlerini geliştirecek. Windows 8’in gelişim döneminde Surface tablet ve Windows RT için belirlenen sert kısıtlamalar nedeniyle bazı PC üreticilerini ürküten Microsoft, WinHEC etkinlikleriyle PC üreticileriyle olan ilişkilerini yeniden ısıtmayı planlıyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER