Teknoloji

Microsoft Windows 9 ön izlemesini sonbaharda yayınlayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-9-threshold-150714

ZDnet’te yer alan habere göre, Microsoft yeni nesil işletim sistemi Windows 9’un ön izleme sürümünü önümüzdeki eylül ayının sonunda veya ekim ayının başında yayınlamayı planlıyor. Çeşitli isimsiz kaynaklara dayandırılan haberde ön izleme sürümünün aylık otomatik güncellemeler barındıracağına da dikkat çekiliyor.

Threshold kod adıyla anılan Windows 9’un Windows 8’de kullanılan renkli ve kareli tasarımı bir kenara bırakması ve geleneksel Başlat menüsünü ön plana çıkarması bekleniyor. Yıl içinde ortaya çıkan bazı sızıntılarda Microsoft’un Mini Başlat menüsü olarak adlandırılan bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya atılmış, eski Başlat menüsüne Windows 8 ile görücüye çıkan Metro tarzı uygulamaların yerleştirilebileceği öne sürülmüştü. İşletim sistemine dair çıkan neredeyse tüm haberler şirketin Windows 9’un Windows 8’den farklı bir görüntüye sahip olmasını istediğini ortaya koymuştu.

Microsoft Windows 9 ile birlikte Beş Düğme çubuğundan tamamen kurtulmayı ve sanal masaüstlerinin kullanımına ağırlık vermeyi planlıyor. Beş Düğme çubuğu dokunmatik cihazlarda oldukça fazla iş görse de, fare ve klavye işin içine dahil olduğu zaman etkisini büyük ölçüde kaybediyor. Önümüzdeki ilkbaharda yayınlanması beklenen Windows 9’da Metro tarzı uygulamaların menü ve Beş Düğme özelliklerine sahip olan başlık çubukları barındırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER