Teknoloji

Microsoft Windows 8’in yerleşik uygulamalarını 26 Ekimdeki resmi çıkış öncesinde güncelleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft önümüzdeki haftalarda, 26 Ekimdeki resmi lansmanın öncesinde Windows 8 içinde yüklü gelen uygulamalarını güncellemeyi planlıyor. Şirket tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre yazılım üreticisi Windows 8 uygulamaları üzerinde yaptığı birtakım iyileştirmeler ve geliştirmeler bulunuyor. Örneğin e-posta uygulamasında IMAP desteği, sohbet görünümü, geliştirilmiş arama işlevi ve Mesajlaşma uygulaması üzerinden kişi arama özelliği sunuluyor.

Windows 8 Fotoğraflar uygulaması kırpma ve döndürmeyle yeni slayt gösterisi seçenekleri bulunacak. Ayrıca Microsoft Haritalar uygulamasını da güncelleyecek ve Bing’in kuşbakışı görünüm özelliğini ve 3 bin civarında kapalı mekanın haritalarını da uygulama kapsamında sunacak. SkyDrive, Bing, Finans, Haberler, Spor, Seyahat, Hava Durumu, Video, Müzik ve Oyunlar uygulamaları da 26 Ekim öncesinde güncellenmiş olacak.

Müzik ve Video uygulamaları 26 Ekimde faaliyete geçecek olan Xbox Music servisine eksiksiz destek özelliği de bulunacak. Görünen o ki, Windows 8 uygulamalarının alacağı bu güncellemeler yeni işletim sistemini önceden kullanmaya başlamış olanların veya 26 Ekim tarihinden sonra yeni bir Windows 8 bilgisayar alanların fazlasıyla hoşuna gidecek gibi görünüyor.

Microsoft Bing uygulamasının 5 Ekim tarihinde güncelleyecek. Diğer uygulamaların güncellemeleriyse önümüzdeki günlerde gelecek.

İlgili >> Building Windows 8

İLGİLİ HABERLER