Teknoloji

Microsoft Windows 8’in dokunmatik klavyesinin geliştirme çalışmalarını paylaştı

Microsoft’un Windows 8 ile ilgili geliştirme çalışmalarını paylaştığı Building Windows 8 blogunda son olarak dokunmatik ekran klavyesine yazı yazmanın geleneksel klavye ile yazı yazmaya göre sahip olduğu ergonomik ve işlevsel zorluklar ele alındı. Microsoft, kullanıcılara en rahat ve doğru ekran üstü klavyeyi sunmak adına ergonomik denemelerden uyarlanabilir tuş dizimlerine kadar yeteri miktarda araştırma çalışması gerçekleştirmiş.

Microsoft işe tabletin en çok kullanıldığı üç farklı tutuş pozisyonunu belirleyerek başlamış, daha sonra da tuş boyutlarını ve dizilimini ayarlamış, böylelikle tüm tuşlar üç tutuşta da erişilebilir hâle getirilmiş. Bunun ötesinde şirket temasa dayalı geri bildirim gibi tepki mekanizmalarını da deney kapsamına almış, ancak daha sonra insanların uzun süreli yazma denemesinin ardından bunu dikkat dağıtıcı ve rahatsız buldukları sonucuna varmış. Öte yandan Microsoft insanların klavyeye mi yoksa yazı giriş alanına mı uzun zaman boyunca baktıklarını tespit etmek için genişletilmiş göz takip sistemini de kullanmış ve klavye boyutunu optimize etmiş, böylelikle klavyenin arka plandaki sayfa üzerinde çok yer kaplamamasını sağlamış.

Microsoft’un klavyenin verimliliğine yönelik olarak yaptığı bu çalışmaların meyvelerini önümüzdeki ekim sonunda çıkmaya başlayacak Windows 8 tabletleriyle birlikte görme fırsatı elde edeceğiz.

İlgili >> Building Windows 8 Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER