Teknoloji

Microsoft Windows 8’in çalışmalarını yazın tamamlayacak, ekime yetiştirecek

Microsoft’un Windows 8 işletim sistemini yılın ikinci yarısında, özellikle sonbaharda yayınlaması bekleniyor. Bu nedenle geliştirme çalışmalarının yaz aylarında tamamlanması ve nihai sürümün cihaz üreticilerine gönderileceği tahmin ediliyor. Bloomberg’in geçtiği haber de bunu doğrulayacak türden. Habere göre, Microsoft Windows 8’in geliştirme çalışmalarını yazın tamamlamayı ve bu işletim sistemini taşıyacak PC ve tabletlerin ekimde çıkışa hazır hâle gelmesini sağlamayı hedefliyor.

Bloomberg’in konuyla yakından ilgili kaynaklarından aldığı bu haber Microsoft’un daha önce CES’te dile getirdikleriyle de ölçüşüyor. Ekim ayında Windows 7’nin çıkışının üzerinden üç yıl geçmiş olacak. Zaten Windows Halkla İlişkiler Direktörü Janelle Poole de Microsoft’un her üç yılda bir yeni işletim sistemi çıkarak gibi bir takvime bağlı kalmak istediğini dile getirmişti.

Bloomberg’in haberi ekim ayıyla ilgili beklentileri daha da artıracaktır. Umarız Microsoft da çok geçmeden resmi bir açıklama yapar da daha fazla tahmin ve spekülasyon yapılmasına gerek bıraktırmaz.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER