Teknoloji

Microsoft Windows 8’e özel Sculpt Comfort ergonomik klavyeyi tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft geçen temmuz ayında Windows 8/RT tabletler ve Windows 8 masaüstü bilgisayarlar için birtakım yeni klavyeler tanıtmıştı. Ancak şirket henüz yeni çevresel arabirim ürünleri tanıtmayı bitirmiş gibi görünmüyor. Son olarak Sculpt Comfort adı verilen yeni bir klavye duyuruldu. Sculpt Mobile klavyenin büyük kardeşi olan bu klavye görünüş olarak küçük kardeşine benzemekle birlikte dikkat çekici birtakım farklılıklar da barındırıyor.

microsoft-sculpt-comfort-1

Sculpt Comfort klavye tahmin edeceğiniz üzere mobil kullanıma odaklanan kardeşinden biraz daha büyük. Ayrıca klavyenin ergonomik tasarımı bileklerin rahat bir şekilde konumlanmasını sağlayacak, parmaklar klavyenin tüm tuşlarına rahatlıkla erişecektir. Bilek dayama bölümü sökülebilir şekilde geliştirilmiş, böylelikle klavyenin dar yerlerde de, söz konusu parça sökülerek kullanılmasına olanak sağlanmış.

Sculpt Comfort klavyenin bir başka ilginç özelliği de bölünmüş bir boşluk tuşu barındırması. Microsoft’un yaptığı araştırma insanların yüzde 90’ının boşluk tuşuna basmak için sadece sağ ellerini kullandıklarını göstermiş, boşluk tuşuğunun sol tarafı genellikle dokunulmadan kalıyormuş. Aslında bu birçok kullanıcı veya üretici için bir problem yaratmazken Microsoft bu açığı nasıl kendi lehine kullanacağını düşünmüş ve boşluk tuşunun sol tarafına ayrı bir geri tuşu yerleştirmiş. Bu yerleşim sayesinde kullanıcı yazı yazarken bir hata yaptığında genellikle klavyelerin sağ üst köşesine yerleştirilen boşluk tuşuna basmak zorunda kalmayacak. Bu arada boşluk tuşunun diğer klavyelerde bulunan aynı işlevdeki tuşlara göre daha büyük olması da dikkat çekiyor, bu da kullanımı daha da kolaylaştırman bir etken.

Galeri: Microsoft Sculpt Comfort Klavye
[nggallery id=1055]

Microsoft’un diğer çevresel arabirim cihazları gibi Sculpt Comfort klavye de çeşitli Windows 8 kısayol tuşlarıyla birlikte geliyor, aynı zamanda kablosuz USB bağlantısı üzerinden çalışabiliyor. Klavye iki adet AA pille kullanılıyor, Windows 8, Windows RT, Windows 7 ve Windows Vista işletim sistemleriyle uyumluluk taşıyor. Microsoft Sculpt Comfort klavyeyi çok yakında, yaklaşık 60 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürecek.

İLGİLİ HABERLER