Teknoloji

Microsoft Windows 8’de yazıcı desteğini geliştirdi, sürücülerin diskte kapladığı alanı daralttı

Microsoft, Windows 8’de baskı alanındaki iyileştirmeleri de Building Windows 8 blogu üzerinden paylaştı. Baskı ekibinin program yöneticisi Adrian Lannin gelecek Windows sürümü için geliştirilen yeni baskı sisteminin detaylarını paylaştı. Bu sistem geniş kapsamdaki yazıcıları çok daha az sürücü yardımıyla destekleyebilecek.

Microsoft, Windows 8 ve Windows RT’de sistemin kullandığı disk alanını azaltmak amacıyla genel olarak nitelendirebilecek ve birçok yazıcıyı kapsaması sağlanacak bir sürücü paketi kullanacak. Üstelik Windows RT sadece paketlenmiş yazıcı sürücülerini destekleyecek, Windows Update üzerinden yazıcı sürücüsü indirme imkanı sunmayacak. Windows 8 tarafında ise Windows Update üzerinden ek yazıcı sürücüleri indirmek mümkün olacak. Bu arada Microsoft yazıcı sürücü paketinin geniş kapsamda destek sunabilmesi için bir sürücü çatısı da geliştiriyor. Bu çatı zamanla daha fazla yazıcı desteği sunacak, üreticilere de gelecekte çıkacak cihazlarının bu çatı altında desteklenmesine izin verilecek. Bununla birlikte cihaz sürücülerinin güç bakımından verimli olması sıkı bir şekilde kontrol edilecek, ayrıca yazdırma işinin grafiksel arayüz bölümü ayrılacak.

Sonuç olarak Microsoft’un Windows Vista için yazıcı sürücülerine ayırdığı disk alanı büyüklüğü 768 MB iken, yapılan bu çalışmalar neticesinde Windows 8’deki kullanım 184 MB’ye indirilmiş. Eski cihazlara sunulan desteğin sonlandırılması ve geliştirilmiş çatı sayesinde Windows 8’in 2500 civarındaki yazıcıyı piyasaya çıktığı ilk andan itibaren desteklemesi bekleniyor. Aynı rakam Windows 7’de ise 2100 civarındaydı.

Microsoft’un geliştirdiği yeni modelde sürücülerin yüklenme süreleri de aşağı çekiliyor. Yazdırma kuyruklayıcısının doğru yazıcı sürücüsünü bir sürücü deposundan seçmesi sayesinde bu sağlanmış olacak. Sonuç olarak Microsoft, paketlenmiş yazıcı sürücüleri ve Metro tarzı yazdırma desteğiyle birlikte baskı işlerini de kompakt boyutlara indirecek.

İlgili >> Building Windows 8

İLGİLİ HABERLER