Teknoloji

Microsoft Windows 8’de daha gelişmiş dil desteği sunacak – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-8-dil-2

Microsoft, Windows 8‘de ana dil desteğini daha da geniş tutacak. Windows’un mevcut versiyonlarında yer almayan çeşitli diller bir sonraki büyük sürümde yerini almış olacak. Buna ek olarak Microsoft dil seçenekleri için yeni bir seçenekler menüsü oluşturdu. Bu menü sayesinde Windows 8’in desteklediği diller bulunacak ve indirilebilecek. Yani, Windows 8 kullanıcılarının Microsoft’un İndirme Merkezi veya Windows Güncelleme servislerinde ya da başka web sitelerinde dil paketi arama dönemi bitecek.

Windows 8’de yer alacak dil merkezi mevcut tüm dil paketlerini ve görüntüleme dillerini barındıracak. Windows 8 kullanıcıları istedikleri dil paketini sisteme indirerek tüm işletim sistemi genelinde bu dili kullanabilecek. Microsoft, Windows 8’de 109 görüntüleme dili sunacak. Bu rakam Windows 7’dekinden 14 daha yüksek. Britanya İngilizcesi için de ayrı bir dil paketi sunulacak. Böylelikle Britanyalı Windows kullanıcılarının ABD İngilizcesi kullanma zorunluluğu da ortadan kalkacak.

Britanya İngilizcesi’nin yanı sıra Pencap dili, Sintçe, Kürtçe, Uygurca, Beyaz Rusça, Kinyarwanda, Tigrinya, Tacikçe, Batı Sudan Dili, Maya dili, İskoçça, Çeroki dili, Valensiya dili gibi yerel diller de Windows 8’in destekledikleri arasında yer alacak. Yapılan eklentilerle birlikte PC kullanımının giderek büyüdüğü gelişmekte olan ülkelerdeki insanlara daha fazla ulaşılmış olacak.

Galeri: Microsoft Windows 8 Dil Yönetimi
[nggallery id=835]

İlgili – Windows 8 Blog

İLGİLİ HABERLER