Teknoloji

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 8 kullanıcılarla buluştu

Beklenen gün nihayet geldi ve Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 8 kullanıcılarla buluştu. Bugün itibariyle bireysel ve kurumsal kullanıcıları beğenisine sunulan Windows 8’e özel teklifler de şekillendi. 1 Kasım tarihinde Türkiye lansmanı için özel bir organizasyon düzenlenecek olan bu işletim sistemine mevcut kullanıcılar da uygun koşullarda yükseltme yapabilecek.

Yepyeni bir kullanıcı arayüzüyle birlikte gelen Windows 8 hem bilgisayar hem de tabletlerde kullanılacak şekilde geliştirildi. Dokunmatik ekranlı cihazlarla da düzgün bir şekilde kullanılabilecek bu işletim sistemi Türkçe dil desteğine de sahip. Windows 8 aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 140’tan fazla ülkede, toplam 37 yerel dilde yüklenebilecek. Mevcut sistemini Windows 8’e yükseltmek isteyen Türkiye’deki kullanıcılar için windows.com.tr sitesi altında özel güncelleme fırsatı ve internet üzerinden yükseltme imkanı sunuluyor. Windows XP SP3, Windows Vista veya Windows 7 sistem sahipleri 79 TL karşılığında Windows 8 Pro sürümüne güncelleme yapabilecek. Güncellemenin yapılabilmesi için minimum 1366 x 768 piksel çözünürlüklü ekran, 2 GB RAM, 20 GB kullanılabilir alan, 1 GHz işlemci gibi sistem gereksinimleri bulunuyor. Bu arada Windows 8 Pro yükseltme paketi teknoloji mağazalarından da 129 TL karşılığında satın alınabilecek.

Bu arada 2 Haziran 2012 ve 31 Ocak 2013 tarihleri arasında bir Windows 7 bilgisayar satın alanlar da Windows 8 Pro işletim sistemine 29 TL karşılığında sahip olabilecek. Dile getirdiğimiz bu fırsatlar ile ilgili detayları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili >> Windows

İLGİLİ HABERLER