Eğlence

Microsoft Windows 8 ve mobil cihazlar için SmartGlass uygulamasını tanıttı – Galeri & Video

Microsoft, Windows 8, tabletler ve mobil cihazlar için tasarladığı ve kullanıcılara Xbox 360 oyun konsollarındaki oyunları ve videoları görüntüleme ve bunlarla ilgili yeni içeriklerle etkileşim kurmaya olanak sağlayan Xbox SmartGlass uygulamasını tanıttı. Temelde bir uzaktan kumanda işlevi gören bu uygulama kullanıcılara Xbox 360’ta çalan içeriği kontrol etme, ayrıca herhangi bir SmartGlass cihazında video içeriğini paylaştırma veya bir cihazda başlatılan oynatma işlemini başka bir cihazda devam ettirme fırsatı sunuyor.

Ne var ki, SmartGlass’ı daha da ilginç kılan şey bir ikinci ekran gibi kullanılabilmesi, Xbox 360’ta gösterilen video veya oynanan oyunla ilgili ek içeriği kullanıcılara sunması. E3 2012 kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen Microsoft bu yeni uygulamayı Game of Thrones dizisinin videosuyla tanıtmış. Örneğin Xbox 360’ta Game of Thrones dizisinin bir bölümü oynatılırken SmartGlass’ın çalıştığı cihazın ekranında da Westeros’un interaktif haritası yer alıyormuş. Yazılımcılar bu özelliği geliştirdikleri oyunlarda da kullanabilecekler. Yine basın toplantısında gösterilen Madden oyununda kullanıcılar Windows 8 tabletlerinin dokunmatik ekranını kullanarak rotalar çizebiliyormuş, Halo 4 konseptinde ise oyunculara kendi istatistiklerini görme, farklı yollarla ilgili bilgi alma veya doğrudan uygulama üzerinden çoklu oyun oturumları başlatma imkanı sunuluyormuş.

Microsoft SmartGlass’ı sadece Windows 8 tabletlerle sınırlı bırakmayıp, yine Windows 8 yüklü PC’lerde; iOS, Android ve Windows Phone cihazlarında da kullanıcılara sunmayı planlıyor. Genişletilmiş video deneyimi uygulamanın tüm versiyonlarında kullanılabilecek, yine de sadece Xbox Live içeriği üzerinde kullanılabilecek. Genişletilmiş oyun işlevleriyse Windows 8 tabletler, iOS, Android ve Windows Phone cihazları üzerinden kullanılabilir olacak. Ancak Microsoft kullanılabilir Xbox SmartGlass özelliklerinin cihazdan cihaza değişebileceğinin altını çiziyor. SmartGlass’ın bu yılın sonlarına doğru kullanıma sunulması bekleniyor.

Galeri: Microsoft SmartGlass
[nggallery id=938]

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER