Teknoloji

Microsoft Windows 8 uygulama mağazasının detaylarını açıklayacak

Microsoft’un Windows 8 uygulama mağazasıyla ilgili detayları bu hafta içinde, belki de bugün açıklaması bekleniyor. Microsoft’un Windows 8 ile çalışacak dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarla tabletlere özel yazılımları dağıtacağı bu mağazanın Apple’ın üçüncü parti yazılım dağıtım hamlesine rakip olması bekleniyor.

Söz konusu yazılım mağazasında ücretsiz uygulamalar, paralı uygulamların deneme sürümleri ve uygulama içi ödeme sistemi bulunacak. Ne var ki, Microsoft’un geleneksel Windows masaüstü versiyonundan kalan uygulamaların desteklenmeyeceği söyleniyor. Beklenti, mağazada yeni Metro tarzı arayüze uygun uygulamaların dağıtılacağı yönünde. Ancak eski tarz uygulamalar için de bir başlangıç sayfası düşünülüyor. Buradan yazılım geliştiricilerinin sitelerine ulaşılabilecek. Windows 8 için Microsoft çözümü bir  dijital yazılım dağıtım modeli getiriliyor olsa da, üçüncü parti yazılım indirme siteleri ve kutulu yazılım satışları da desteklenmeye devam edecek.

Windows 8’in 2012’nin ikinci yarısında çıkması bekleniyor. Hem x86 hem de ARM yongasetleri destekleyecek olan Windows 8’in ilk etapta Intel ve AMD’nin ürettiği işlemcileri destekleyen x86 tabanlı versiyonunun çıkması bekleniyor. Windows 8’in ARM tabanlı versiyonunun ise Samsung, Lenovo, Acer, Sony ve Toshiba gibi üreticilerin çıkaracağı, NVIDIA, Qualcomm ve Texas Instruments üretimi işlemcileri barındıracak tabletlerin veya dizüstü bilgisayarların içinde, 2013’ün ortalarında geleceği tahmin ediliyor.

Bu arada Windows 8’in ARM tabanlı versiyonunun eski tarz uygulamaları çalıştırıp çalıştırmayacağı konusunda belirsizlik söz konusu. Gelen son bilgiler sadece Metro uygulamalarının çalışacağı yönünde. Microsoft ise bu söylentilerle ilgili olarak henüz bir açıklama yapmış değil.

İlgili – FoxNews

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER