Teknoloji

Microsoft Windows 8 Tüketici Önizleme sürümünü tanıttığı toplantı videolarını yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Mobil Dünya Kongresi’ndeki Windows 8 şovunu yapmak için ortalığın biraz durulmasını bekledi. Dün öğleden sonra gerçekleşen toplantı sonrasında duyurulan yenilikleri hemen gözlemlemek için elimizde pek fırsat olmadı, çünkü toplantı saatlerinde İstanbul’a dönüş için uçakta bulunuyorduk. Gördüğümüz kadarıyla Microsoft’un Windows 8 toplantısı oldukça renkli geçmiş. Sahnede NVIDIA Tegra 3, TI OMAP5, Qualcomm Snapdragon S4 ve Intel Clover Trail tabanlı tabletler boy göstermiş.

Windows Planlama Sorumlusu Michael Angiulo, gerçekleştirdiği sunumda, Windows 8 tabletlerin sadece internette gezinmek için değil, uygulamalar için de mükemmel olduğunu dile getirdi. Windows 8 Tüketici Önizleme sürümüyle çalışan bu cihazların her biri görünüşe göre yüksek performans gösteriyor. OMAP5 tabletle bir oyunu gecikme bile olmadan oynayan Angiulo Intel tabletin de sadece bir göz kırpması kadar kısa sürede kapanıp açılabildiğini gösterdi.

Bu arada Microsoft dün gerçekleştirilen etkinliğin videolarını yayınladı. Windows 8 Tüketici Önizleme sürümünün performansını kendi gözlerinizle görmek isterseniz, aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz.

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER