Teknoloji

Microsoft Windows 8 temalarını geliştirmeye devam ediyor

Windows 8’in tüketici demosunu kullanan bir çok teknolojisever işletim sisteminin son derece modern Metro tarzı arayüzünün keyfini çıkartsa da bazen eski arayüze geri dönmek kaçınılmaz hale gelebiliyor. Ancak, Microsoft’un eski arayüzü parlatma yönünde attığı adımlar sonuç vermişe benziyor. Artık geleneksel arayüz, Windows 8’in yeni ve kullanışlı temalarına uygun hale getirildi.

Microsoft’un çalışmaları sonucu ortaya çıkan en çarpıcı yenilik ise aynı ekran çözünürlüğüne sahip iki monitöre panoramik arka planlar uygulayabilir hale gelmiş olması. Panoramik olmayan temalarda ise, Windows 8 iki monitöre farklı arka planlar uygularken, Windows 7 aynı arka planı iki monitöre birden uyguluyor. Tek monitörlü sistemlerde ise, panoramik görüntü masaüstünün ortasına gelecek şekilde ayarlanıyor.

Yeni otomatik renk özelliği ise ustaca yapılmış olması ile dikkat çekiyor. Bu özellik ile yarı saydam renkler otomatik olarak arka planın renklerine uygun bir hale getiriliyor. Windows 8’in tüketici demosunu kullananlar Windows Kişiselleştirme Galerisi‘ni ziyaret ederek bu işletim sistemi için hazırlanmış ilk temayı indirebilirler. Microsoft’un bu galeriyi düzenli olarak yeni temalarla zenginleştirmeyi planladığını da belirtelim.

İlgili – Windows Experience Blog

 

 

İLGİLİ HABERLER