Manşetler

Microsoft Windows 8 Pro ve Windows RT tabanlı Surface tabletlerini tanıttı

gallery_1_large_gallery_post

Microsoft’un 18 Haziran tarihli basın toplantısında tanıtılan Surface adlı yepyeni bir tablet oldu. Los Angeles’ta bizim zaman dilimimize göre geçtiğimiz gece saatlerinde gerçekleştirilen basın toplantısında Microsoft CEO’su Steve Ballmer sahne aldı ve bu yepyeni ürünü tanıttı. Microsoft’un Windows, Xbox, Kinect gibi ürünlerine ait geçmişten kısaca bahseden şirketin yöneticisi daha sonra Windows 8’e yoldaşlık edecek cihazı Microsoft Surface’i ortaya çıkardı.

Steve Ballmer’dan sonra sahneye çıkan Microsoft yöneticisi Steven Sinofsky Microsoft Surface’e ait donanım odaklı bilgiler verdi. Buna göre Microsoft’un Surface PC’si iki farklı seçenekle gelecek, bunlardan bir tanesi Intel’in 22 nm Ivy Bridge yongalarını barındıracak ve Windows 8 ile çalışacak, diğeriyse ARM yongaseti taşıyıp Windows RT ile yüklü gelecek. Windows RT versiyonu 9.3 mm.’lik kalınlık ve 680 gr. ağırlıklı bir kasaya sahip, ayrıca dahili bir ayak da barındırıyor. Bu ürün PVD magnezyum alaşımlı kasaya sahip ilk cihaz olmasıyla da dikkat çekiyor. Çözünürlüğü tam olarak belli olmayan 10.6 inç’lik ClearType HD ekran içerecek Windows RT tabanlı Surface’in 32 GB ve 64 GB’lık versiyonları satılacak.

Microsoft’un Intel tabanlı Surface tablet bilgisayarı Windows 8 Pro ile çalışacak. 13.5 mm. kalınlıklı ve 861 gr. ağırlıklı bir kasada gelen bu üründe USB 3.0 desteği de yer alıyor. Bu ürün de magnezyum alaşımlı bir kasayla geliyor ve dahili ayak barındırıyor. 64 GB ve 128 GB kapasiteli versiyonları bulunacak Windows 8 Pro tabanlı Microsoft Surface’te ayrıca dijital kalem desteği de bulunacak, bu kalem tablete mıknatıs yardımıyla tutturulabilecek. Bu versiyonda 10.6 inç Full HD ekran yer alıyor. Her iki Microsoft Surface tableti de opsiyonel Touch ve Type klavye kılıflarıyla birlikte satılıyor.

Microsoft ürünlerin fiyatlarının piyasaya çıkış zamanı yaklaştığında açıklanacağını dile getirdi. Fiyatların mevcut ARM tablet ve Intel Ultrabook PC’lerle rekabet edecek seviyede olması bekleniyor.

Galeri: Microsoft Surface
[nggallery id=955]

İlgili >> Microsoft Surface
İlgili >> Microsoft Surface Teknik Özellikler

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER