Teknoloji

Microsoft Windows 8 Metro uygulamalarından yüzde 30’luk pay kapmanın peşinde

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Apple’ın iTunes iş modelinin benazerini Windows Metro kullanıcı arayüzü için geliştirilen uygulamalar için uygulamayı planlıyor. Yani, şirket geliştirilen uygulamalardan kendi payına yüzde 30’luk bir kesinti uygulamanın peşinde. Tabii bu kesinti sadece Metro arayüzü için geliştirilmiş olan uygulamaları kapsayacak, geleneksel Windows masaüstü arayüzün için geliştirilmiş yazılımlarda böyle bir durum söz konusu olmayacak.

Aslında başlangıçta Windows 8 Store üzerinden satılacak uygulamalardan herhangi bir kesinti yapılmayacağı düşünülüyordu. Ancak yazılım geliştirici şartnamesinde yapılan kontroller ve Windows Weekly podcastinin belirttiğine göre sadece geleneksel arayüzdeki uygulamalar yüzde 30’luk kesintiye tabi olmayacak. Microsoft uygulamaların kendi uygulama mağazası üzerinden yüklenmesini zorunlu kılmayacak ancak resmi kanalı sayesinde geliştiriciler uygulamalarının reklamını daha fazla yapma fırsatı bulabilir.

Microsoft, Windows 8 Metro’ya uygulama yazmaları için en büyük rakiplerine de kapıyı açmışa benziyor. Geçen hafta düzenlenen bir analist toplantısında CEO Steve Ballmer, şirketinin Metro’ya özel Amazon Kindle veya Apple iTunes uygulamaları görmekten memnuniyet duyacağını belirtti.

İlgili – Electronista

İLGİLİ HABERLER