Teknoloji

Microsoft Windows 8 ile ilgili olarak konuşmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 8’e özel yeni bir blog açtı. Şimdiye kadar gelecek nesil platformu üzerinde yaptığı çalışmalar konusunda oldukça ketum davranan yazılım devinin açtığı yeni blog ortaklar ve geliştiricilere Windows 8’in geliştirme çalışmaları konusunda bilgi verme ve onlara geri bildirimde bulunmalarını sağlayacak bir fırsat sağlamayı amaçlıyor.

Windows Başkanı Steven Sinofsky bu yeni bloga yazı yazan ilk yazar oldu. Bazı insanların, Microsoft’un şimdiye kadar Windows 8 ile ilgili olarak çok az şey paylaşması nedeniyle dile getirdikleri hüsrandan haberdar olduklarını kabul eden Sinofsky, Windows 8 ile ilgili her türlü araç ve yeteneklerle ilgili daha fazla detayın eylül ayında düzenlenecek BUILD konferansında verileceği konusunda da garanti verdi.

Windows 8 ile ilgili ilk ön gösterim geçtiğimiz haziran ayında, D9 konferansında yapılmış, hemen sonrasında da Computex 2011’de bu işletim sistemiyle çalışan tablet prototipleri görücüye çıkmıştı. Microsoft’un gelecek nesil platformunun hem Intel işlemciler hem de ARM tabanlı yongaüstü sistemlerle çalışması bekleniyor. Bu da Windows tabanlı masaüstü, dizüstü ve tablet bilgisayarların geniş bir alana yayılabileceğini gösteriyor.

Windows 8’in halka açık beta sürümünün CES 2012 sırasında yayınlanacağı, final sürümün de gelecek yılın sonbaharında sürüleceği tahmin ediliyor.

İlgili – Building Windows 8

İLGİLİ HABERLER