Teknoloji

Microsoft Windows 8.2 ile Başlat menüsünü geri getirmeyi düşünüyor olabilir

Microsoft, Windows 8.2 veya şu anda şirket genelinde “Threshold” kod adıyla anılan güncellemeyle birlikte Başlat menüsünü geri getirmeyi planlıyor. Söz konusu iddia WinSuperSite sitesine ait.

lenovo-thinkpad-twist-inceleme-00018

Windows 8’in yayınlanmasıyla birlikte Başlat menüsünün yerini canlı kutucuklarla donatılmış Başlangıç Ekranı almıştı. Ekrana dokunarak veya fareyi ekran altındaki çubuk üstünde kaydırarak gezinilen bu ekran Windows 8.1 ile birlikte yeni özellikler kazanmış; duvar kağıdı özelleştirilebilir hâle getirilmiş ve tüm uygulamalar için yeni bir panel daha sunulmuştu. Ayrıca Microsoft geleneksel masaüstünden Başlangıç Ekranı’na kolay erişimi sağlayan Başlat butonunu da geri getirmişti.

Ne var ki, Başlangıç Ekranı klasörler, arama, bilgisayarı kapatma veya yeniden başlatma gibi işlevler için Başlat menüsü kadar işlevsel görünmüyor. Bunlara ulaşmak için Başlangıç Ekranı’nı biraz karıştırmak gerekebiliyor.

WinSuperSite sitesine göre Başlat menüsü tekrar geri dönebilir. Ancak bu geri dönüş çok kapsamlı olmayacak. Siteye göre Microsoft Surface gibi tabletler yerine geleneksel masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda Başlat menüsünü tekrar kullanmak mümkün olabilir.

Öte yandan Windows 8.2’nin modern Windows uygulamalarını geleneksel masaüstü üzerinden, sanki geleneksel uygulama çalıştırır gibi başlatabileceği söyleniyor. Windows 8.1’de ModernMix gibi üçüncü taraf uygulamalar benzer işi gerçekleştirmede yardımcı oluyor. Ancak gelecek nesil Windows versiyonuyla modern Metro uygulamalarının masaüstünde de üçüncü taraf yazılıma ihtiyaç duyulmaksızın, normal bir uygulama penceresi içinde açılabileceği iddia ediliyor.

Bu arada ZDNet sitesinden Mary Jo Foley de geçtiğimiz günlerde Microsoft’un mobil, PC ve Xbox platformlarının tümüne hizmet sunacak tek bir uygulama mağazası için çalıştığını dile getirmişti.

Yine ZDNet’in söylediğine göre Windows 8.2 sürümü 2015’in ilkbaharında bekleniyor. Bu nedenle konuşulan yenilikler için acele etmemek, şimdiden fazla heyecanlanmamak gerekiyor.

İlgili >> WinSuperSite

İLGİLİ HABERLER