Teknoloji

Microsoft Windows 8.1’e Retina ekran desteği ekledi

Microsoft Surface Pro, Lenovo ThinkPad Helix, Toshiba Kirabook ve Dell XPS 12’nin de aralarında bulunduğu yüksek çözünürlüklü ekran sahibi pek çok Windows 8 cihazı aynı dertten muzdarip: Yüksek çözünürlüklü ekranlarının canlılığı ve güzelliğine rağmen, kullanıcı arayüzünün genellikle çok küçük kalması. Küçük arayüzde yazıları okumak zorlaşırken, ekrandaki butonlara dokunurken de sıkıntı yaşanabiliyor. Ancak Microsoft’un Windows 8.1 ile yüksek yoğunluklu ekran desteği eklemesiyle birlikte bu sorun çözüleceğe benziyor.

surface-pro-230113

Bu noktaya erişmek için Microsoft’un daha önce Apple’ın Retina ekranlı iPhone, iPad ve MacBook Pro’da izlediği stratejiyi takip ettiği görülüyor. Microsoft’un Windows Kullanıcı Deneyimi takımı direktörü Jensen Harris’in açıklamasına göre, daha önceki Windows sürümlerinde yüzde 150 olan ölçekleme oranı Windows 8.1’de yüzde 200’e çıkacak. Bu oran hem Windows 8’in Başlangıç Ekranı’nda hem de masaüstü modunda geçerli olacak. Şirket Windows Explorer ve kendi imzasını taşıyan diğer uygulamaları da düzgün görünmeleri adına güncelleyecek. Yazılımcıların bir geçiş dönemi yaşayacaklarını belirten Harris, Windows 8.1’in bu dönemde pikselleri genişletmeye devam edeceğini dile getirdi.

Harris dokunmatik ekran barındıran dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda sıkıntı yaratan noktalardan biri olan sanal klavyenin büyüklüğünün de ekran boyutu ve çözünürlüğe uygun olarak ayarlanacağını ifade etti. Kullanıcıların klavyenin boyutlarını değiştirmesine izin verilmeyecek olsa da, üreticiler bu ayarı gerçekleştirebilecek. Microsoft’un yüksek yoğunluklu ekranları destekleme yönündeki arzusunu Windows 8’in yayınlanmasından aylar önce açıklamasına rağmen, Apple’ın çözümüne benzer bir yöntem seçmesi garip karşılansa da; uzun süredir beklenen desteğin gelişi kullanıcıları memnun edecektir.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER