Teknoloji

Microsoft Windows 8.1 reklamında geri gelen Başlat butonunu gösteriyor

Microsoft Windows 8.1 ile ilgili ilk reklamını YouTube kanalı üzerinden yayınladı. 18 Ekimde dağıtıma çıkacak olan Windows 8.1’in ilk reklamında Microsoft işletim sisteminin yeni özelliklerini 30 saniye gibi kısa bir sürede gösteriyor.

windows-8-1-baslat-video-300913

Videoda dikkat çeken en önemli ayrıntı Windows 8.1 ile birlikte geri gelen Başlat butonu. Microsoft Windows 8’in ilk versiyonunda çeşitli nedenlerden dolayı bu popüler butonu kaldırmıştı. Bilgisayardaki programlara ve diğer işlevlere erişme konusunda epey yardımcı olan ve yıllardır kullandıktan sonra iyice alıştığımız Başlat butonunun kaldırılması birçok kullanıcının garibine gitmişti. Microsoft da gelen geri bildirim ve şikayetler doğrultusunda Windows 8.1’de Başlat butonunu geri getirmişti.

Kullanıcı Windows 8.1 yüklü bir bilgisayarda Başlat butonuna dokunduğunda veya tıkladığında karşısına Windows 8’in modern başlangıç ekranı çıkıyor.

Windows 8.1 ile birlikte uygulamalar için yan yana görüntüleme, kutucukların boyutlarını ayarlama, SkyDrive entegrasyonun artırılması gibi özellikler de bulunuyor.

Microsoft Windows 8.1 güncellemesini mevcut Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunacak. Windows 7 kullanıcılarının Windows 8.1 trenine binmesi için yaklaşık 120 dolar ödemeleri gerekecek. Windows 8.1 Pro için de bu rakam 200 dolar olarak belirlendi.

Microsoft Windows 8.1 güncellemesini Windows Mağaza üzerinden yayınlayacak ve 17 Ekim tarihinden itibaren, bölgelere göre bu güncellemeyi mağazada görmek mümkün olacak. Windows 8.1 yazılım kutuları veya bu sürümle önceden yüklenmiş cihazlar da 18 Ekim tarihinden itibaren çıkmaya başlayacak.

İlgili >> YouTube

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER