Teknoloji

Microsoft Windows 8.1 destekli SkyDrive’a çevrim dışı erişim desteği ekledi

Microsoft bulut tabanlı depolama servisi SkyDrive’ın Windows 8.1 uygulamasında güncellemeye gitti. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar klasörleri ve dosyaları tek bir adımda tüm cihazlardan çevrim dışı olarak erişilebilir kılma yolunda imkan kazandı.

skydrive-cevrim-disi-erisim-230713-1

2007 yılında Windows Live Folders adıyla faaliyete geçen, ancak geçtiğimiz yıllarda Microsoft’un yeniden yapılandırma çalışmaları neticesinde SkyDrive adını alan dosya barındırma servisi kullanıcıların dosyalarını buluta yüklemelerini ve farklı cihazlarda eş zamanlamalarını sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar dosyalarına cihazları üzerindeki yerel klasörler içinden veya bir internet tarayıcısından erişebiliyor.

skydrive-cevrim-disi-erisim-230713-2

Windows 8.1’i kapsayan güncellemeyle birlikte kullanıcılar dosyalara internet bağlantısı olmadan da erişme konusunda önemli bir adım attı. Tek bir dosya veya klasörü seçen kullanıcı “Çevrim dışı yap” butonuna tıklayarak o nesneyi internete bağlı olunmadığı durumda da erişilebilir kılabiliyor. Resmi Windows blogunda konuyla ilgili olarak yayınlanan yazıya göre bir dosya üzerinde yapılan tüm düzenleme çalışmaları da eşzamanlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 8.1’e dair bilmeniz gerekenler

Bu arada Microsoft SkyDrive’a dosya seçim entegrasyonu ve yer imi dosyaları gibi özellikleri de ekledi.

Microsoft, son Windows sürümünün önizleme sürümünün yayınlandığı Build 2013 konferansından bu yana Windows 8.1 kullanıcılarının SkyDrive’a günde 3 terabayttan daha fazla toplam büyüklükte veri yüklediğini kaydetti.

İlgili >>Windows Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER